Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.07.2020.

Poezija u dvorištu : Zašto volimo Zagajewskog?

Adam Zagajewski danas je u Poljskoj jedan od najcjenjenijih živućih pjesnika. Zašto volimo Zagajewskog, što nas to osvaja u njegovoj poetici, zašto baš Zagajewski dobiva važne europske nagrade za poeziju i kako je prevoditi njegovu poeziju s poljskog na hrvatski jezik, na tribini će govoriti prevoditeljica, profesorica polonistike i prozna spisateljica Đurđica Čilić.
Najava • 08.07.2020.

Počinje šesti festival Prvi prozak na vrh jezika

Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika održava se 8., 9. i 10. srpnja 2020., u parku ispred zagrebačke Bookse. Festival će premijerno predstaviti čak tri rukopisa i četiri nove knjige autora do 35 godina starosti, dobitnika i dobitnica nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica (Zrenjanin) i Treći Trg (Beograd).
Najava • 07.07.2020.

Promocija knjige 'Dijagnoza' Nade Kaurin Knežević

Promocija knjige 'Dijagnoza' autorice Nade Kaurin Knežević održat će se u utorak 7. srpnja u zagrebačkom klubu Botaničar. Na promociji će govoriti Boris Maksimović, urednik knjige i izdavač, Zoran Ferić, književnik i Nada Kaurin Knežević, autorica knjige.
Najava • 07.07.2020.

Promocija romana 'Stranka' Bojana Žižovića

Promocija romana 'Stranka' Bojana Žižovića održat će se u utorak 7. srpnja, u zagrebačkoj Beertiji. Snage će udružiti Marko Pogačar, Marko Tomaš, izdavač Ivan Sršen i autor Bojan Žižović ne bi li što detaljnije predstavili one koji su pod okriljem noći zabljesnuli kao crne rupe, progutali svaku humanost i podrignuli opaku prazninu.
Najava • 06.07.2020.

Promocija knjige Jadranke Kosor 'Premijerka: Zapisci one koja nije htjela biti zapisničarka'

Promocija knjige Jadranke Kosor 'Premijerka: Zapisci one koja nije htjela biti zapisničarka' održat će se u ponedjeljak 6. srpnja u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati: Jadranka Kosor, Žarko Puhovski, Sonja Šarunić, Mirko Galić, Zoran Komar i Velimir Visković, urednik knjige.
Najava • 02.07.2020.

9. Festival Miroslav Krleža – Ništa nas ne smije iznenaditi

U okviru 9. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će izloženi Krležini rukopisi i strojopisi te tiskana izdanja pojedinih autorovih djela. Festival Miroslav Krleža održat će se u Zagrebu od 2. do 7. srpnja u atriju Leksikografskoga zavoda, a tradicionalni Doručak kod Krleže bit će u kazališnoj kavani Kavkaz.
Najava • 30.06.2020.

Promocija zbirke pjesama Mirela Priselac Remi 'Masarykova'

Promocija zbirke pjesama Mirela Priselac Remi 'Masarykova' održat će se u utorak 30. lipnja u 20 sati u The Beertiji (Pavla Hatza 16, Zagreb). O knjizi će govoriti: Sanja Baković, Srđan Sandić, Marko Pogačar i Mirela Priselac Remi.