Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.03.2024.

Promocija knjige 'Rat' Miljenka Jergovića

Promocija knjige 'Rat' Miljenka Jergovića i ekskluzivna izložba autorovih fotografija, održat će se u Knjižari Fraktura 14. ožujka u 19 sati. Miljenko Jergović napisao je još jednu posvetu gradu – ovoga puta neimenovanom, svakom ranjenom gradu na svijetu poput Buče ili Alepa, gradu u kojemu žive, dišu i vole ljudi okruženi smrću.
Najava • 12.03.2024.

Promocija art-booka 'Osamotne okolnosti' Envera Krivca

'Osamotne okolnosti', fuzionirani grafičko-literarni magazin u kojem je autor, višestruko nadareni Enver Krivac, nacrtao i napisao četiri broja novina i spojio ih u art book, bit će predstavljen u utorak 12. ožujka, u Kinoteka Baru u Zagrebu. Uz autora, sudjeluju Irena Jukić Pranjić i Kruno Lokotar.
Najava • 09.03.2024.

Razgovor s Polom Guaschom u Fusnoti

U Zagrebu gostuje Pol Guasch, mladi katalonski autor koji je romanom 'Napalm u srcu' osvojio španjolsku publiku (nagrada Anagrama 2021., najmlađi dobitnik u povijesti ove nagrade). Roman je preveden i prevodi se na desetke jezika, a uskoro i na hrvatski. Razgovor u Fusnoti s autorom vode Josip Ivanović i Ognjen Aksentijević.
Najava • 09.03.2024.

Srednjoškolci, ostvarite svoju ideju uz KUC Travno i Moj prvi projekt

Kulturni centar Travno započinje radionice kroz koje će srednjoškolcima iz Zagreba i okolice pružiti priliku da prođu projekt od ideje preko aplikacije do realizacije. Pozivaju se aktivni, kreativni srednjoškolci koji žele naučiti pisati projekte i ostvariti svoju ideju! Predstavljanje Projekta održat će se u subotu, 9. 3. 2024. u prostorijama KUC Travno.
Najava • 08.03.2024.

Književni razgovor uz Dan žena 'Ženski glasovi iz prošlosti'

Književni razgovor uz Dan žena 'Ženski glasovi iz prošlosti', održat će se u petak, 8. ožujkau Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz razgovor sa spisateljicama, Sanjom Lovrenčić, Lidijom Dujić i Uršom Raukar održat će se i predstavljanje izložbe knjiga iz naklade Mala zvona, čije će tekstove čitati Urša Raukar.
Najava • 01.03.2024.

Pjesnikinja petkom: Aneta Vladimirov i Suzana Kos

Na tribini Pjesnikinja petkom gostuju autorice Suzana Kos i Aneta Vladimirov. Suzana Kos nedavno je objavila svoju prvu knjigu pjesama 'dante', a Aneta Vladimirov, nakon prvijenca 'Pakao ne možeš poljubiti da prođe' napisala je upravo novu knjigu poezije, 'KostFutura'.
Najava • 29.02.2024.

Susret s gošćom DHKP-ove rezidencije: Christine Bredenkamp

Nova gošća DHKP-ove rezidencije, Christine Bredenkamp, dolazi iz Švedske, ali Hrvatska joj nije strana: u Zagrebu je živjela čak 10 godina. Prevodi s njemačkog, ali uspješno se okušala i u prijevodima s hrvatskog, s kojega bi voljela više prevoditi i u budućnosti. Posebno je zanima književnost za djecu i mlade.