Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.10.2022.

Promocija knjige pjesama 'Junaci i zmajevi u zalasku' Josipa Čekolja

Promocija knjige pjesama 'Junaci i zmajevi u zalasku', nagrađivanog mladog pjesnika Josipa Čekolja, održat će se u četvrtak 27. listopada u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Josip Čekolj i Sanja Lovrenčić.
Najava • 27.10.2022.

Predstavljanje romana 'Neminem' Vedrana Kukavice

Predstavljanje romana Vedrana Kukavice 'Neminem: kratki tečaj nestajanja' održat će se u četvrtak 27. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti: Ratko Cvetnić, Sandra Pocrnić Mlakar, Darko Pero Pernjak, Joško Ševo i Damir Smrtić.
Najava • 27.10.2022.

Promocija romana 'Mama Medeya' Damira Zlatara Freya

Promocija romana 'Mama Medeya' dramskog i opernog redatelja, koreografa, dramskog pisca, kostimografa i scenografa Damira Zlatara Freya, održat će se u četvrtak 27. listopada u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti novinar Dražen Ilinčić, a razgovor će moderirati urednik Seid Serdarević.
Najava • 27.10.2022.

Predavanje 'Judita – hrvatska pjesma nad pjesmama' Zvonka Pandžića

Hrvatska matica iseljenika organizira svečano predavanje 'Lectura Maruli prima' s temom 'Judita – hrvatska pjesma nad pjesmama' povodom istodobne promocije prvoga kritičkoga izdanja hrvatskoga nacionalnoga epa Marka Marulića, 'Istorija svete udovice Judit u versih harvacki složena'. Predavač je profesor Zvonko Pandžić (Würzburg, Njemačka).
Najava • 27.10.2022.

Predstavljanje knjige Krešimira Nemeca 'Narativne strategije'

Predstavljanje knjige Krešimira Nemeca 'Narativne strategije' održat će se u četvrtak 27. listopada u Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu. Knjigu koja iz novog kuta rasvjetljava problem književnoga pripovijedanja predstavit će Dubravka Oraić Tolić, Helena Sablić Tomić i Krešimir Nemec, a razgovor će moderirati Luka Šeput.
Najava • 22.10.2022.

S Majom Kastelic o slikovnicama bez teksta

Navikli smo na slikovnice u kojima se ilustracije i tekst skladno nadopunjuju. No postoje i slikovnice bez riječi. Jedna od njih je 'Dječak i kuća' nagrađivane slovenske ilustratorice Maje Kastelic. S Majom na Čigraonici o slikovnicama bez teksta razgovaraju prevoditeljica i slovenistica Anita Peti-Stantić te urednica i književna kritičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 21.10.2022.

Predstavljanje novih knjiga Dunje Matić i Srđana Gavrilovića

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, manifestacije koja se organizira od 15. listopada do 15. studenoga i koja i ove godine potiče na čitanje suvremene domaće književnosti, izdavačka kuća V.B.Z. u Botaničaru predstavlja novitete, novu knjigu Srđana Gavrilovića 'Nemoj ići u Anderlecht' i roman 'Mirovanje' Dunje Matić.