Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.06.2020.

Pjesnikinja petkom: Poezija kao glas otpora - Sanja Baković

U petak 26. lipnja 2020. druga gošća književnog susreta 'Pjesnikinja petkom' je Sanja Baković, otprije već poznata po svom književnom angažmanu, stranici 'Odvalimo se poezijom' i istoimenim tribinama, a 2016. izdala je svoju prvu zbirku pjesama 'Plovna mjesta'. Susret moderira Monika Herceg.
Najava • 25.06.2020.

Moj je grad večeras dobio luku - uvertira u 19. Festival europske kratke priče

Lipanj koji mu je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP - Festival europske kratke priče je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom – zagrebačkim jednodnevnim lipanjskim programom pod nazivom 'Moj je grad večeras dobio luku'.
Najava • 25.06.2020.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Kazalište za narod: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 1945.-1955.'

U četvrtak 25. lipnja nakladnička kuća Fraktura organizira predstavljanje nove knjige Snježane Banović 'Kazalište za narod: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 1945.-1955.', u kojoj autorica minuciozno, s mnogo detalja, a istovremeno čitko i pregledno opisuje mijene koje doživljavaju HNK i hrvatsko glumište.
Najava • 24.06.2020.

Promocija knjige Borisa Leinera 'Sve bio je ritam'

Promocija autobiografske čitanke ex-yu rock’n’rolla, najbržeg bubnjara ovih prostora Borisa Leinera, 'Sve bio je ritam' održat će se u srijedu 24. lipna na ljetnoj terasi Vintage Industrial Bara. Sudjeluju: Boris Leiner, Davor Schunk, Jasminka Mitrić, Ivan Sršen i Đorđe Kukuljica. Nakon promocije DJ SNIH vrti sve novovalne hitove do ponoći.
Najava • 20.06.2020.

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća održat će se u subotu 20. lipnja u amfiteatru ispred Doma kulture u Lukovdolu, rodnom gradu Ivana Gorana Kovačića. Nagrada Goranov vijenac bit će dodijeljena Miroslavu Mićanoviću, a Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću. Uz dodjelu nagrada održat će se prigodni program.
Najava • 12.06.2020.

Pjesnikinja petkom: Mateja Jurčević – poezija kao dijalog s Drugim

Kako poezija gradi most između nas i Drugoga, kako ju je moguće pisati kao takav dijalog, ili monolog, koliko je teško danas pisati ljubavnu poeziju. Bit će govora i o stvaranjima koncepata, potencijalima i ljekovitosti poezije, o strategijama pisanja, uredništvu i mnogočemu drugome. Razgovaraju Monika Herceg i Mateja Jurčević.
Najava • 09.06.2020.

14. izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone'

Otvorenje 14. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone', na kojem će razgovarati članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Sead Muhamedagić i Ela Varošanec Krsnik, s Ivanom Sršenom iz nakladničke kuće Sandorf te Mihaelom Majcen Marinić, voditeljicom Službe za knjigu i nakladništvo pri Ministarstvu kulture. Moderira Anda Bukvić Pažin.