Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.02.2020.

Poezija na živo : Martina Vidaić

U prvoj ovogodišnjoj tribini Poezija na živo u Booksi gostuje pjesnikinja Martina Vidaić. Martina će čitati tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova 'Trg, tržnica, nož' i razgovarati s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu pjesničke radionice kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije...
Najava • 14.02.2020.

Književni petak: Je li poezija zaista na margini?

Novu sezonu naše najdugovječnije književne tribine koja slavi 65 godina kontinuiranog održavanja, otvara tema 'Je li poezija zaista na margini?'. O vidljivosti poezije, društvenim mrežama, kritičkoj recepciji kao i o tome je li poezija i dalje na margini ili se nešto promijenilo razgovaraju Branko Čegec, Vlado Martek i Andriana Škunca. Urednica i voditeljica je Sanja Baković.
Najava • 14.02.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica.
Najava • 13.02.2020.

Petar Matović predstavlja zbirku izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'

Jedan od najznačajnijih suvremenih regionalnih pjesnika, Petar Matović, koji se u rodnoj Srbiji već davno afirmirao kao vodeći pjesnik srednje generacije, u Zagrebu će predstaviti hrvatsko izdanje svojih izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'. Riječ je o izboru pjesama iz dosadašnjih zbirki koji je autor napravio zajedno s urednicom knjige, Ivanom Rogar.
Najava • 13.02.2020.

Norveška književnica Vigdis Hjorth u Zagrebu predstavlja 'Nasljedstvo'

Predstavljanje romana jedne od najzanimljivijih i najnagrađivanijih norveških književnica Vigdis Hjorth, 'Nasljedstvo', održat će se u četvrtak, 13. veljače u u KIC klubu u Zagrebu. O romanu za koji kažu da je 'najveći i najpoznatiji skandinavski književni događaj u posljednjih dvadesetak godina' s autoricom će razgovarati Ivana Bodrožić, Anja Majnarić i Mišo Grundler.
Najava • 12.02.2020.

Predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2020.

Svečano predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2020. održat će se u srijedu, 12. veljače u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu. Zbornik će predstaviti ravnatelj HMI-ja Mijo Marić, Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar; Marijeta Rajković Iveta, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te urednica Vesna Kukavica.
Najava • 10.02.2020.

Književnost u Močvari/Rani radovi: Marija Skočibušić, Dario Bukač + gost iznenađenja

U sklopu programa 'Književnost u Močvari' i u 2020. godini nastavlja se ciklus tribina pod nazivom 'Rani radovi'. U ponedjeljak, 10. veljače u prostorima Kluba Močvara svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini i Dario Bukač. Uz to, tribina redovito ugošćuje i jednog pisca sa stažom - ovoga puta to će biti gost iznenađenja.