Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.10.2020.

Pratite program Festivala Hay Europa28 – Budućnost Europe

Pratite program Festivala Hay u sklopu projekta Hay Festival Europa28, od 6. do 9. listopada, tijekom kojeg će 28 istaknutih spisateljica, novinarki, umjetnica, znanstvenica i poduzetnica – po jedna iz svake zemlje Europske unije i jedna iz Ujedinjenog Kraljevstva – promišljati vlastite vizije budućnosti i o njima raspravljati.
Najava • 07.10.2020.

41. Zagrebački književni razgovori: Književnost i pamćenje

Društvo hrvatskih književnika početkom listopada tradicionalno organizira Zagrebačke književne razgovore – jednu od najdugovječnijih književnih manifestacija u Republici Hrvatskoj i šire. U ovogodišnjim Zagrebačkim književnim razgovorima, naslovljenima Književnost i pamćenje, uživo i putem videoveze očekuje se sudjelovanje 12 sudionika iz zemlje i inozemstva.
Najava • 06.10.2020.

Promocija knjige Branislava Glumca 'Iza ugla, ogledalo'

Promocija knjige Branislava Glumca 'Iza ugla, ogledalo' održat će se u utorak 6. listopada u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Zoran Ferić, Alojz Majetić, Zdenko Jelčić, Josipa Lisac, Iva Koerbler, Irena Matijašević, Danijela Martinović, Zoran Vakula, Lordan Zafranović, Darija Žilić, Branislav Glumac i Drago Glamuzina.
Najava • 06.10.2020.

19. Festival europske kratke priče u Zagrebu

19. Festival europske kratke priče svoj zagrebački program započinje suradnjom sa Hay festivalom i promocijom hrvatske verzije antologije 'Europa 28 – Žene o budućnosti Europe'. Svoje kratke priče čitat će domaći autori – Vid Barić, Senko Karuza, Ivana Pintarić, Milan Majerović Stilinović i Ante Zlatko Stolica.
Najava • 06.10.2020.

Predstavljanje Priručnika o raznolikostima i inkluziji u kulturnim i kreativnim industrijama

Predstavljanje Priručnika o raznolikostima i inkluziji u kulturnim i kreativnim industrijama, autorica Sanje Bojanić i Tatjane Aćimović, u izdanju RIJEKE 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se u utorak 6. listopada u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zagrebu.
Najava • 01.10.2020.

Promocija knjige Lade Franić - Glamuzine "Poziv brezi iz daleka svijeta'

Promocija knjige Lade Franić - Glamuzine 'Poziv brezi iz daleka svijeta' (VBZ, 2020) održati u četvrtak 1. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti književnica Julijana Matanović, ilustratorica Elena Kučanin i urednica knjige Marija Bošnjak.
Najava • 01.10.2020.

Književno-prevodilački skup povodom 80. obljetnice smrti Ise Velikanovića

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca priređuje povodom 80. obljetnice smrti Ise Velikanovića (1869-1940.), prvoga hrvatskog profesionalnog književnog prevodioca, poludnevni književno-prevodilački skup koji će se održati 1. listopada u prostorijama Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu.