Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.03.2024.

Putopisno predavanje Damira Karakaša 'Lika, Pariz, Teksas'
Održava se
06.03.2024. u 20h

Damir Karakaš vas vodi na epsko putovanje kroz Liku, Pariz i Texas! U filmu Paris, Texas (1984) Wima Wendersa Travis Henderson luta iz pustinje i mora se ponovno povezati s društvom, samim sobom, svojim životom i svojom obitelji. Što je sve Karakaš naučio i morao na svojim putovanjima? 

Karakaš, čovjek koji preferira udobnost svoga kauča nad avanturama dalekih destinacija, ima nešto drugačiji pristup putovanju. Dok vas vodi kroz ovu neobičnu avanturu, očekujte smijeh, suze, i možda poneku pjesmu o divljem zapadu (samo ako je inspiracija dovoljno jaka). Lika, Pariz i Texas postaju mjesta gdje se susreću književnost, humor i introspekcija, a Karakaš je vaš duhoviti vodič kroz ta područja bez zakona i reda. 

Dođite u srijedu 6. ožujka u 20 sati u Booksu gdje ćete otkriti da ponekad najveće avanture dolaze iz najmanjih mjesta – i najneobičnijih pisaca!

O autoru:

Damir Karakaš rođen je 1967. u selu Plašćica kod Brinja u Lici. Nekoliko godina radio je u Zagrebu i Splitu kao novinar, od 2001. živi u Bordeauxu u Francuskoj, a od 2002. do 2007. u Parizu gdje se uzdržava sviranjem harmonike. U Parizu na Novoj Sorboni studira francuski jezik, izvodi performanse te izlaže konceptualne radove. Objavio je knjigu putopisa Bosanci su dobri ljudi, zbirke priča Kino Lika, Eskimi i Pukovnik Beethoven, romane Kombetari, Kako sam ušao u Europu, Sjajno mjesto za nesreću, Blue Moon, Sjećanje šume, Proslava, Okretište i Potop. Dobitnik je domaćih i međunarodnih književnih nagrada (Premio Itas Italija, Književna nagrada tportala za najbolji hrvatski roman, nagrada Fric, Meša Selimović, Petar Kočić…). Preveden je na desetak jezika, uključujući i arapski (prvi prijevod nekog djela hrvatske književnosti na arapski), djela mu se izvode na domaćim i europskim kazališnim daskama, a po predlošcima njegovih romana pišu se scenariji za filmove. Otac je triju kćeri. Živi u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –