Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 12.06.2019.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Treći život druge violine'

Predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski 'Treći život druge violine' održat će se u srijedu 12. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marina Šur Puhlovski, Jadranka Pintarić i Zoran Ferić. Ulomke iz knjige čita Dunja Sepčić.
Najava • 12.06.2019.

Hena com predstavlja knjigu 'Prepreke. Prečaci' Valenta Pavlića

Izdavačka kuća Hena com predstavit će u srijedu, 12. lipnja 2019. u caffe baru Botaničar (Zagreb, Trg Marka Marulića 6) novu knjigu Valenta Pavlića 'Prepreke. Prečaci.', zbirku 'kondenziranih' priča u kojima autor zaobilazi 'sav onaj višak riječi koji ne dotiče bitno'.
Najava • 12.06.2019.

Predstavljanje knjige 'Hologrami Nade' Ivana Koprića

Meandar Media poziva na predstavljanje knjige 'Hologrami Nade' Ivana Koprića, u srijedu 12. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Ivan Koprić, Đurđica Čilić i Branko Čegec. Poeziju čita glumica Maja Posavec.
Najava • 12.06.2019.

Tribina Razotkrivanje s Ernestom van der Kwastom – o sladoledu i književnosti

Nizozemski pisac Ernest van der Kwast, čiji je roman 'Sladoledari', u prijevodu Josipe Dvoraček objavljen u izdanju Frakture, bit će gost na tribini Razotkrivanje u srijedu 12. lipnja u Medijateci Francuskog instituta. Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodi Seid Serdarević.
Najava • 12.06.2019.

3. Dani Antuna Gustava Matoša: Sonetist Antun Gustav Matoš

Svečani program prigodom 146. obljetnice rođenja i 105. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša održat će se u srijedu 12. lipnja u Tovarniku i u četvrtak, 13. lipnja u Zagrebu. Središnja tema ovogodišnjih 3. dana Antuna Gustava Matoša je 'Sonetist Antun Gustav Matoš', uz istoimenu knjigu, autorice Vlaste Markasović,
Najava • 10.06.2019.

Naklada Sandorf predstavlja novi roman 'Krletka za glinenog goluba' Roberta Međurečana

Predstavljanje novog romana 'Krletka za glinenog goluba' Roberta Međurečana u izdanju Naklade Sandorf (biblioteka Avantura), održat će se u ponedjeljak, 10. lipnja u knjižari Bookara (Maksimirska 39) u Zagrebu. Na predstavljanju će o knjizi, uz autora, govoriti urednik Kruno Lokotar i izdavač Ivan Sršen.
Najava • 07.06.2019.

Festival bibliobusa u Rijeci – slavlje dostupnosti knjige svima

8. festival bibliobusa, jedinstvena manifestacija posvećena predstavljanju i promicanju pokretnih knjižnica koje knjigu i knjižnične usluge donose do onih kojima je taj pristup otežan, bit će održan u petak 7. lipnja na tri lokacije u Rijeci. Na Festivalu bibliobusa predstavit će se ukupno 16 bibliobusa iz Hrvatske i susjednih zemalja...