Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.11.2021.

Predstavljanje knjige Srećka Puliga 'Teorija prakse'

Predstavljanje knjige Srećka Puliga 'Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi' održat će se u srijedu 17. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora, knjigu će uživo predstaviti ekonomski povjesničar Dimitrije Birač i politolog Tonči Kursar, a videovezom iz Ljubljane će sudjelovati sociolozi Rastko Močnik i Marko Kržan.
Najava • 15.11.2021.

Promocija knjige 'Djevojka s Leicom' Helene Janeczek

Promocija knjige 'Djevojka s Leicom', o jednoj od najpoznatijih fotoreporterki i antifašističkoj heroini, za koji je Helena Janeczek osvojila najprestižniju talijansku nagradu Strega, održat će se u ponedjeljak 15. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marija Ott Franolić i Dunja Nekić, a razgovor će moderirati Vlatka Kolarović.
Najava • 15.11.2021.

Promocija knjige 'Alternativne činjenice' Åse Wikforss

Promocija knjige 'Alternativne činjenice' švedske filozofkinje Åse Wikforss održat će se u ponedjeljak 15. studenog u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu. O knjizi koja govori o fenomenu post-istine i sugerira kako se odnositi prema tzv. alternativnim činjenicama razgovaraju Hrvoje Krešić, Dražen Hoffmann i psihologinja Sena Puhovski.
Najava • 13.11.2021.

Književna večer s Dinom Pešutom

U sklopu projekta 'Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu' u subotu 13. studenog održat će se radionica književne večeri čiji je gost Dino Pešut. U sklopu radionice autor će pričati o svojoj knjizi, 'Tatin sin'. Radionica će se održati online putem platforme Zoom, a namijenjena je mladima do 25 godina starosti.
Najava • 11.11.2021.

Eimear McBride gostuje na tribini 'Razotkrivanje'

Na tribini 'Razotkrivanje' koja će se održati u četvrtak 11. studenog 2021. nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjige 'Čudan hotel' i 'Manji smo boemi' autorice Eimear McBride. S autoricom će razgovarati lektorica, književna kritičarka i prevoditeljica romana Anda Bukvić Pažin.
Najava • 09.11.2021.

Izložba 'Predmet: Hrvatski'

Izložba 'Predmet: Hrvatski' u organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvara se u utorak 9. studenoga u Galeriji Klovićevi dvori i ostaje otvorena do 16. siječnja 2022. Izložba prikazuje različite segmente života nastavnoga predmeta u hrvatskim školama od njegova uvođenja do najnovije reforme.
Najava • 06.11.2021.

Javno snimanje pjesničkog recitala Monike Herceg u Petrinji

'Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti', naziv je pjesničkog recitala Monike Herceg koji će u subotu, 6. studenoga biti izveden u gradskom parku u Petrinji. Riječ je o javnom snimanju još neobjavljenih pjesama ove prominentne pjesnikinje uz njene goste, Ines Kosturin i Miroslava Kirina, koji će nastupiti uz glazbenu pratnju kompozitora Mara Marketa.