Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Najava • 14.02.2019.

Izdavačka kuća Libricon predstavlja knjigu Ede Popovića 'Čovjek i planina - Kratki uvod u sjeverni Velebit'

U četvrtak 14. veljače 2019. u 18:30 sati izdavačka kuća Libricon predstavit će knjigu 'Čovjek i planina - Kratki uvod u sjeverni Velebit'. Osim autora knjige Ede Popovića na promociji će sudjelovati i pisac i novinar Gordan Nuhanović te izdavač i urednik knjige Željko Žarak.
Najava • 14.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević, održat će se u četvrtak 14. veljače u Vinyl baru&baru u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Jagna Pogačnik (književna kritičarka), Marina Vujčić (urednica) i Jasna Bilušić (glumica).
Najava • 14.02.2019.

Akcija 'Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj'

Akcija 'Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj' tradicionano se održava 14. veljače. Obilježite ovaj dan darujući nekom djetetu novu ili rabljenu knjigu ili slikovnicu, ili knjige darujte lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.
Najava • 12.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Cervantesov trg' i časopisa '15 dana' posvećenog Predragu Luciću

Predstavljanje knjige sabranih pjesama i songova Predraga Lucića 'Cervantesov trg' i časopisa '15 dana' posvećenog Predragu Luciću, održat će se u utorak 12. veljače u klubu No Sikiriki u Zagrebu. Izdanja će predstaviti Ivica Đikić, Boris Pavelić, Darko Vidović i Kruno Lokotar.
Najava • 08.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Zapisi s drugog krova svijeta' Olega Maštruka

U ljeto 2015. godine hrvatski kolumnist i putopisac Oleg Maštruko zaputio se sa svojim putnim partnerom Françoisom na ekspediciju po Pamirskom traktu. Gotovo četiri godine nakon toga Oleg Maštruko će u društvu Josipe Šiklić, u intimnom ozračju Kulturnog centra Mesnička, razgovarati o svojoj avanturi, ali i predstaviti njezino ukoričeno izdanje.
Najava • 07.02.2019.

Čitajmo četvrtkom: Kavica s Julijanom Matanović

Popijte Kavicu s Julijanom Matanović, saznajte što je jednu književnicu inspiriralo da napiše knjigu posvećenu kavi i tradiciji ispijanja kave. Je li kava samo napitak ili puno više od toga? Saznajte u četvrtak 7. veljače u Centro restaurantu (Galleria Business Centar, etaža -1).