Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.06.2018.

Ljeto u MSU: Marija Dejanović i Sven Popović

U sklopu Ljeta u MSU, u subota 30. lipnja održat će se književna večer na kojoj će gostovati Marija Dejanović i Sven Popović koji će razgovarati o pisanju, svojim poetikama, uzorima i stremljenjima, o tome što čini generaciju te o ljubavi i drugim nečistim silama.
Najava • 29.06.2018.

Četvrto zagrebačko More knjiga

Četvrto izdanje kulturnog događanja More knjiga održat će se od 29. lipnja do 8. srpnja na zagrebačkom Zrinjevcu. U organizaciji Lumen izdavaštva i ove se godine popularna lokacija pretvara u egzotičnu plažu na kojoj ćete moći besplatno pročitati više od 500 knjiga.
Najava • 28.06.2018.

Razgovor o zborniku 'The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia'

Razgovor o zborniku 'The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia: (Post)Socialism and its Other' održat će se u četvrtak, 28. lipnja u zagrebačkom klubu Booksa. Autorice i urednice zbornika Dijana Jelača, Maša Kolanović i Danijela Lugarić razgovarat će s Miljenkom Buljević o nekim od pitanja koja se problematiziraju u ovom zborniku.
Najava • 28.06.2018.

Lit link festival ili Književna karika u Puli, Rijeci i Zagrebu

Lit link festival ili Književna karika predstavlja američke i hrvatske pisce, urednike i izdavače u Puli (28.6.), Rijeci (29.6.) i Zagrebu (30.6.). Uz čitanja stranih i domaćih autora festival se paralelno usmjerava na promociju naše književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti.
Najava • 27.06.2018.

Razgovor o knjizi Ivane Dragičević 'Nejednaki'

Razgovor o knjizi 'Nejednaki', novinarke Ivane Dragičević koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, i u knjizi se hvata ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, održat će se u srijedu 27. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 19.06.2018.

Književna večer: Lea Brezar, Jelena Zlatar Gamberožić, Denis Špičić

U sklopu Knjižnog kluba Centra za kulturu Trešnjevka, u utorak 19. lipnja održat će se književna večer 'Novi autor – nova stranica' na kojoj će se predstaviti Lea Brezar, Jelena Zlatar Gamberožić i Denis Špičić te njihova posljednja objavljena prozna djela. Večer će moderirati Ivan Jozić.
Najava • 16.06.2018.

Susret s nagrađivanim njemačkim ilustratorom Axelom Schefflerom i slovenskim piscima i ilustratorima

Susret s nagrađivanim ilustratorom Axelom Schefflerom i posebnim gostima, slovenskim piscima i ilustratorima čiji su radovi i tekstovi objavljeni u sklopu međunarodnog projekta 'Naša mala knjižnica', održat će se u subotu 16. lipnja u lapidariju zagrebačkog Arheološkog muzeja u Zagrebu.