Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.12.2019.

Književni petak: Pisati o nogometu – objasniti svijet?

O nogometu, pisanju o nogometu i o tome kako napisano utječe na našu percepciju govore Dražen Lalić, sociolog i autor knjiga 'Nogomet i politika te 'Torcida: Pogled iznutra', Aleksandar Holiga, agilni sportski novinar i autor knjige 'Nogomet narodu' te Neven Svilar, pisac, književni kritičar i nogometni fanatik. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 13.12.2019.

Orhan Pamuk u Puli premijerno predstavlja svoju knjigu 'Istanbul na fotografijama'

VAŽNO: Na žalost, zbog izvanrednih i ozbiljnih obiteljskih problema, Orhan Pamuk, poznati turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, spriječen je doći u Pulu!
Najava • 13.12.2019.

Mala adventska knjižara : Utopli blagdane dobrom knjigom

U petak, 13. prosinca svoja vrata otvara Mala adventska knjižara smještena u prostoru zagrebačkog Kulturno informativnog centra (KIC), u Preradovićevoj ulici.
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover'

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover' održat će se u četvrtak, 12. prosinca na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22 u Zagrebu. Uz autoricu sudjeluju Ivan Herceg, Nataša Govedić, Sanja Lovrenčić, Sanja Baković i Renata Sabljak.
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU'

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU : Kronika jednog preživljavanja" održat će se u četvrtak, 12. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski.
Najava • 11.12.2019.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača'

Predstavljanje nove knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača', fikcionalizirane biografije antičkog pripovjedača Ezopa, održat će se u srijedu, 11. prosinca u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Jadranka Brnčić, Grozdana Cvitan i Eugenia Ehgartner.
Najava • 10.12.2019.

Zagrijavanje prosinačko: Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+

Zagrijavanje prosinačko bit će posvećeno poeziji, i to njezinom najmlađem i najuzbudljivijem dijelu, kakvim ga u svojemu izboru 'Rub stranice. Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+', objavljenom u dvobroju časopisa Relations vidi pjesnik i antologičar Marko Pogačar. Sudjeluju: Alen Brlek, Goran Čolakhodžić, Martina Vidaić, Marko Pogačar i Roman Simić.