Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.03.2021.

Pisci na Baniji: Ena Katarina Haler, Neva Lukić i Dinko Telećan

U sklopu književne tribine 'Pisci na Baniji', u Petrinji gostuju članovi Hrvatskog društva pisaca: Dinko Telećan, Ena Katarina Haler i Neva Lukić. Tribina će se održati u nedjelju 14. ožujka na livadi kraj kontejnera Udruge Iks u Radićevoj 21 (malo iza spomenika). U slučaju lošeg vremena, događaj će biti u šatoru na lokaciji.
Najava • 15.03.2021.

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin'

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin' održat će se u ponedjeljak 15. ožujka s početkom u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Seid Serdarević i Helena Smolčić. Razgovor ćete moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.
Najava • 12.03.2021.

Tribina Razotkrivanje: Rawi Hage

Tribina Razotkrivanje s Rawijem Hageom, autorom romana 'Bejrutsko Društvo paklenog plamena' održat će se u petak 12. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora, koji će sudjelovati putem Zooma, o knjizi će govoriti prevoditeljica Iva Karabaić i urednik Seid Serdarević.
Najava • 12.03.2021.

Predstavljanje romana 'Doručak' Dinka Mihovilovića

Predstavljanje romana 'Doručak' Dinka Mihovilovića održat će se u petak 12. ožujka na Facebook stranici Hena com - knjige koje se pamte. O knjizi će govoriti Jagna Pogačnik (književna kritičarka), Marina Vujčić (urednica) i Dinko Mihovilović (autor).
Najava • 08.03.2021.

Tribina Zlostavljači u književnosti i izvan nje

Hrvatski P.E.N. centar poziva na tribinu povodom Dana žena 'Zlostavljači u književnosti i izvan nje'. O čitanju klasika na Dan žena govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski. Tribina će se održati na platformi Zoom 8. ožujka, a prenosit će se na Facebooku Hrvatskog PEN-a.
Najava • 20.02.2021.

Hrvatski P.E.N. centar i Društvo hrvatskih književnih prevodilaca organiziraju memorijalni skup za nedavno preminulu Trudu Stamać

Hrvatski P.E.N. centar i Društvo hrvatskih književnih prevodilaca organiziraju memorijalni skup pod nazivom 'Verweile doch, du bist so schön: kapi sjećanja za Trudu' za njihovu članicu, znamenitu književnu prevoditeljicu i antologičarku njemačke i austrijske poezije Trudu Stamać.
Najava • 11.02.2021.

Virtualni susret s Miljenkom Jergovićem povodom objavljivanja romana 'Vjetrogonja Babukić i njegovo doba'

Povodom objavljivanja romana 'Vjetrogonja Babukić i njegovo doba' održat će se ekskluzivni virtualni susret s Miljenkom Jergovićem. S autorom će 11. veljače u 20 sati razgovarati Seid Serdarević, a sudjeluju i gosti Monika Herceg, Edo Maajka, Goran Bogdan i Tomislav Brlek.