Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.06.2021.

Začarana Močvara predstavlja četiri nove knjige Stanislava Habjana

Kako se ponašati kad si imao sreću u pola godine objaviti četiri nove knjige, koliko si, u najboljem slučaju, objavio tijekom cijelog dosadašnjeg života. Naravno da to nikad više nećeš ponoviti, pa bi već samo zato trebao to obilježiti, predstaviti, proslaviti... U nedjelju 6. lipnja 2021. u 12 sati u programu Začarane Močvare gostuje Stanislav Habjan, koji će tom prilikom predstaviti svoje četiri...
Najava • 06.06.2021.

20. Festival europske kratke priče: Otoci

Ove se godine FEKP održava u Zagrebu, na Visu i na Hvaru, a dvadeseti rođendan će proslaviti gostovanjem četvero izvanserijskih američkih pisaca, onih koji istinski stvaraju sliku suvremene književnosti, pisaca koji su za života ušli u kanon. Riječ je o Paulu Austeru, Siri Hustvedt, Lydiji Davis i Lorrie Moore, koji gostuju na zagrebačkom programu FEKP digital.
Najava • 05.06.2021.

Otvaranje 20. Festivala europske kratke priče

Otvaranje 20. Festivala europske kratke priče održat će se u nedjelju 6. lipnja u 19 sati u Kinu Tuškanac, razgovorom s jednim od najznačajnijih suvremenih američkih književnika, Paulom Austerom. Paul Auster pridružit će se putem Zooma, a s njim će razgovarati profesor Tomislav Brlek te umjetnički voditelj FEKP-a Roman Simić.
Najava • 05.06.2021.

Predstavljanje slikovnice 'Straška postavlja teška pitanja'

Predstavljanje slikovnice 'Straška postavlja teška pitanja' u izdanju strašnih žena, održat će se u okviru 15. Vox Feminae Festivala, u subotu 5. lipnja na platou ispred zagrebačke Bookse. Više o tome kako je tekao razvoj lika Straške i njezinih avantura, saznajte od autora Želimira Periša i izvršne direktorice društvenog poduzeća Fierce Women Gabrijele Ivanov.
Najava • 04.06.2021.

Razgovori između teksta i naslovnice: Mladenka kostonoga

U sklopu ovogodišnjeg programskog izdanja Connect/Reflect sisačkoj publici bit će predstavljeni suvremeni pisci hrvatske književnosti čije knjige su, osim na književnom planu, istaknute i u natječajima dizajna uspješnim naslovnicama. Prva knjiga koju će biti predstavljena je 'Mladenka kostonoga'. O knjizi će govoriti Želimir Periš i Natalija Miletić.
Najava • 02.06.2021.

Razgovor o zborniku 'Devedesete. Kratki rezovi'

Razgovor o zborniku 'Devedesete. Kratki rezovi' održat će se 2. lipnja u parku ispred zagrebačke Bookse. O njegovu znanstvenom doprinosu, primjeni i generacijskoj perspektivi razgovarat će Iva Grubiša, Tomislav Ćališ i Ozren Žunec, te urednici zbornika – Orlanda Obad i Petar Bagarić. Razgovor će moderirati Agata Juniku.
Najava • 28.05.2021.

25. Dani Antuna Šoljana

25. književno-znanstveni skup Dani Antuna Šoljana održat će se 28. - 29. svibnja u Rovinju. Uz književno-znanstveni kolokvij 'Antun Šoljan i svjetska književnost', program će biti popraćen otvorenjem izložbe grafičkih radova rovinjskih srednjoškolaca prema Šoljanovim pjesmama, promocijama novih knjiga, projekcijom filma Timon (1973.) te koncertom Zorana Predina.