Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.12.2018.

Predstavljanje knjiga 'Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima' i 'Alzheimer - dvanaest anegdota'

U ponedjeljak 10. prosinca, u Klinici za psihijatriju Vrapče (Zagreb), Medicinska naklada predstavit će knjige 'Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima' (urednik hrvatskog izdanja Ninoslav Mimica) i 'Alzheimer dvanaest anegdota' (autori Ninoslav Mimica i Marija Kušan Jukić).
Najava • 08.12.2018.

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli i Zagrebu

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli (24. Sa(n)jam knjige u Istri) te u Zagrebu (Filozofski teatar). Povod je gostovanju njegov nedavno objavljeni roman 'Zakoni granice', koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine.
Najava • 07.12.2018.

Književni petak: Camus vs. Sartre: ljevica i nasilje

Tribina Književnog petka održat će se na temu 'Camus vs. Sartre: ljevica i nasilje'. Rasprava će se usmjeriti na pitanje o spremnosti ljevice da se obračuna s nasiljem u vlastitim redovima, te na problem slobode govora i prisutnost diskurzivnog nasilja koje se ogleda u pokušaju isključenja neistomišljenika iz javnog prostora.
Najava • 07.12.2018.

Predstavljanje knjige 'Druga obala' Mirjane Buljan

Predstavljanje romana za mlade 'Druga obala' autorice Mirjane Buljan održat će se u petak 7. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Sibila Petlevski, Dubravka Težak, Dunja Detoni Dujmić i autorica.
Najava • 06.12.2018.

Osječko predstavljanje romana 'Ezan' Ivane Šojat

Osječko predstavljanje romana 'Ezan' Ivane Šojat održat će se u četvrtak, 6. prosinca u Arheološkom muzeju Osijek. Uz autoricu o knjizi će govoriti Davor Špišić i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Armin Ćatić.
Najava • 03.12.2018.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja knjigu Ante Nobila 'Obrana hrvatskog kontraobavještajca Josipa Perkovića na njemačkom sudu'

Predstavljanje knjige Ante Nobila 'Obrana hrvatskog kontraobavještajca Josipa Perkovića na njemačkom sudu' održat će se u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, u Novinarskom domu u Zagrebu.
Najava • 03.12.2018.

Revija malih književnosti: Pobunjena želja (Magreb)

'Pobunjena želja' zajednički je program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala koji će se od 3. do 7. prosinca održati u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku Središnji dio programa književni je festival koji će hrvatskoj čitateljskog publici predstaviti suvremenu književnost Magreba, odnosno Alžira, Maroka, Tunisa i Libije.