Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.09.2022.

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' Franje Janeša

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' autora Franje Janeša održat će se u srijedu 21. rujna u caffe baru/clubu Botaničar u Zagrebu.O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, urednik i Franjo Janeš, autor. Nakon predstavljanje knjige slijedi kratka akustična svirka bendova Astridian i End or Fin.
Najava • 20.09.2022.

KAJ i ČA – poetski međuprostori

U sklopu ciklusa tribina Tumači poezije Hrvatskog PEN centra, u utorak 20. rujna u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, održat će se tribina posvećena hrvatskoj dijalektalnoj poeziji. Na tribini će sudjelovati Božica Brkan, Evelina Rudan, Mario Kolar te Nada Galant i Diana Burazer, moderatorica.
Najava • 19.09.2022.

Predstavljanje zbirke poezije Luke Mavretića 'Svi moji osim mene'

U ponedjeljak, 19. rujna naklada Mala zvona predstavlja zbirku poezije Luke Mavretića 'Svi moji osim mene' u prostoru kreacije – Urania (Trg E. Kvaternika 3/3, Zagreb). O zbirci će uz autora govoriti i urednica Sanja Lovrenčić.
Najava • 16.09.2022.

Potpisivanje knjige 'Potresi' prof. Hrvoja Tkalčića

Potpisivanje knjige 'Potresi : Divovi koji se ponekad bude' prof. Hrvoja Tkalčića te neformalni razgovor s autorom održat će se u petak 16. rujna u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Hrvoje Tkalčić redoviti je profesor i voditelj Odsjeka za geofiziku na Australskome nacionalnom sveučilištu u Canberri. Posvećen je proučavanju Zemljine unutrašnje građe i dinamike.
Najava • 16.09.2022.

Tribina 'Koliko institucije podupiru domaćeg pisca?'

Hrvatsko društvo književnika poziva na polemičku tribinu 'Koliko institucije podupiru domaćeg pisca?', u petak 16. rujna u 18 sati u prostorijama DHK. O problematici razgovaraju: Božica Jelušić, Marina Šur Puhlovski, Hrvoje Kovačević i Siniša Matasović. Tribinu moderira Lada Žigo Španić.
Najava • 13.09.2022.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: 'Događaj' Annie Ernaux

Ciklus tribina 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost' započinje razgovorom o knjizi 'Događaj' Annie Ernaux. O knjizi koja pred nas donosi brutalno iskrenu i mučnu priču o iskustvu abortusa autorice u vrijeme kada je u Francuskoj pobačaj zabrenjen, razgovoraju Marija Mađor Božinović, fizičarka, Jasenka Grujić, ginekologinja i aktivistica za ženska reproduktivna prava te Andrea Vranić,...
Najava • 13.09.2022.

Petnaesti festival pričanja priča Pričigin

Petnaesti po redu festival pričanja priča – Pričigin otvara se u utorak 13. rujna u amfiteatru Doma mladih Split. Uz prstohvat poznatih i provjerenih moderatora, na Pričiginu gostuje i cijeli niz potpuno novih pripovjedača i pripovjedačica. Cijeli program festivala moći ćete pratiti putem live streama na youtube kanalu Pričigina.