Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.05.2023.

16. Festival dječje knjige Monte Librić: Vrijeme je za čaroliju!

Festival dječje knjige Monte Librić ugostit će autore i autorice iz Hrvatske i Europe, glazbenike i ilustratore, prikazati dječje predstave, iluzionističke i cirkuske izvedbe, filmske projekcije, te povremeno pretvarati 'Circolo' u glazbeni studio za najmlađe a sve to uz izuzetan izbor knjiga i popuste na neke naslove do čak 70 posto!
Najava • 22.05.2023.

9. Zagreb Book Festival u znaku Promjene!

Deveto izdanje književne i kulturne manifestacije Zagreb Book Festival održat će se 22. – 26. svibnja s krovnom temom 'Promjena'. Festival će ugostiti tridesetak autora iz Hrvatske i inozemstva kroz različite formate događanja – panel diskusije, promocije knjiga, razgovore i dječji program te dva nova programska formata – 'Storytelling' i 'Knjige i vino'.
Najava • 19.05.2023.

Program završnog dana Festivala povijesti Kliofest 2023.

Festival povijesti Kliofest 2023. završava u petak, 19. svibnja programom u kojem će se između ostalog, održati dva okrugla stola, dodjela nagrada povjesničarima te predstavljanje rezultata projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja, Bit će predstavljena i knjiga 'Ivan Meštrović (1883–1962). Sculptor and Citizen of the World'.
Najava • 19.05.2023.

Simpozij 'Matoš naš suvremenik'

Ove se godine obilježava 150 godina od rođenja Antuna Gustava Matoša, jednog od najvećih modernih klasika hrvatske književnosti i jednog od najvećih hrvatskih književnika uopće. Tim povodom Matica hrvatska organizira simpozij 'Matoš naš suvremenik', u petak 19. svibnja u 9.30 u dvorani Jure Petričevića.
Najava • 18.05.2023.

Kul u gradu: Martina Vidaić - Stjenice

Na tribini Kul u gradu gostuje Martina Vidaić, dobitnica ovogodišnje glavne Nagrade Europske unije za književnost (EUPL) 2023. za roman 'Stjenice'. Roman je proglašen najboljim među 13 ove godine nominiranih romana. U razgovoru će uz autoricu sudjelovati i urednica knjige, Ana Brnardić a razgovor će moderirati Sanja Baković.
Najava • 16.05.2023.

Zagrebačko predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte'

Zagrebačko predstavljanje nove knjige Marka Gregura 'Šalaporte' održat će se u utorak 16. svibnja u Društvu hrvatskih književnika. O knjizi koja je 'ponajprije priča i polemika o suvremenoj umjetnosti, anarhiji ukusa i orijentira, o bitci za smisao i mjesto pod zvijezdom', govorit će Kruno Lokotar, Julijana Matanović i Marko Gregur.
Najava • 16.05.2023.

Uskoro počinje deseti, jubilarni Festival povijesti Kliofest

U Zagrebu će se od 16. do 19. svibnja održati Festival povijesti Kliofest 2023. Na desetom, jubilarnom Kliofestu posjetitelje očekuju brojni okrugli stolovi i tribine te radionice, veći broj predstavljanja knjiga i nekoliko predavanja, izložbe i prodajni sajam knjiga povijesne tematike na kojemu svoja izdanja izlažu domaći i inozemni nakladnici.