Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva Vladimira Visockog

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva ruskog pjesnika Vladimira Visockog 'Moj horizont', u prijevodu akademika Luka Paljetka i izdanju Školske knjige, održat će se u petak 18. rujna u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
Najava • 18.09.2020.

11. festival Zagreb, grad poezije – Znakovi za Vladu Gotovca

11. festival Zagreb, grad poezije – Znakovi za Vladu Gotovca u organizaciji Teatra poezije, posvećen je velikom pjesniku, esejistu, filozofu, kritičaru, nenadmašnom govorniku i lirskom političaru Vladi Gotovcu. Festivalom će se obilježiti 90. obljetnica rođenja i 20. obljetnica smrti velikoga Vlade Gotovca.
Najava • 17.09.2020.

Prozne posvete Desnici

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca, u četvrtak 17. rujna u Dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu, održat će se 'Prozne posvete Desnici'. Sudjeluju: Zoran Ferić, Branislav Glumac, Julijana Matanović i Borivoj Radaković. Moderira: Velimir Visković.
Najava • 17.09.2020.

Na festivalskoj pozornici 13. Vriska iz dana u dan predstavljaju se brojni hrvatski i regionalni autori

I u ovoj pandemijskoj godini Vrisak je uspio ugostiti niz značajnih hrvatskih i regionalnih autora. Pročitajte kako je bilo proteklih dana i što nas još očekuje do subote (gostovanja Bojane Guberac, Andree Žic Paskuči, Saše Ilića, Mirele Priselac Remi, Nade Topić i drugih, te videoprojekcija intervjua s dvoje hvaljenih europskih autora...
Najava • 15.09.2020.

13. Vrisak nastavlja u dobrom ritmu: Herceg, Dimkovska, Stupar Trifunović, Gall

Nakon svečanog otvorenja i dodjele V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman pjesniku i romanopiscu Žarku Jovanovskom, Vrisak se preseli u urbano, industrijsko okruženje zgrade Exportdrva gdje je ugostio Olju Knežević, Olju Savičević Ivančević, Ivicu Prtenjaču, i dr. Program se nastavlja sve do 19. rujna 2020.
Najava • 08.09.2020.

Bablje ljeto u Booksi: Književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj

Nakon iznimno uspješnog lipanjskog i srpanjskog izdanja Bookse u parku, književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj 14D. Kao i ljetos na Booksi u parku, i bablje ljeto u Booksi bogato je književnim, filmskim, glazbenim i edukativnim programima.
Najava • 06.09.2020.

Osmi Festival svjetske književnosti

Osmi Festival svjetske književnosti kao i svake godine ugostit će mnogobrojne domaće, europske i svjetske književne zvijezde. Dio programa održat će se virtualno, ali veći dio održat će se u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda. Novost su programi u Knjižari Fraktura, koja se otvara 4. srpnja te programi u Studiju na otvorenom HRT-a.