Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.10.2019.

Promocija knjige 'Rastanci' Mani Gotovac

Promocija nove knjige Mani Gotovac 'Rastanci' održat će se u četvrtak 17. listopada u baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Najava • 17.10.2019.

Novozagrebačka tribina: Korana Serdarević

Novozagrebačka tribina, koja se održava u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu, u četvrtak 17. listopada ugostit će Koranu Serdarević i njezin 'Eksperiment Irene Tot'. S autoricom će o romanu razgovarati moderatorica tribine Maja Hrgović.
Najava • 16.10.2019.

Razgovor s autorom: Donal Ryan

Nova sezona književne Europee započinje od Irske, gostovanjem nagrađivanog autora Donala Ryana, koji će predstaviti svoje romane 'Metalno srce' i 'S prosincem' koji prate zbivanja u istoj ruralnoj zajednici u Irskoj u razmaku od jednog desetljeća usredotočujući se na učinak ekonomske situacije na njihove protagoniste.
Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Théophilea Gautiera 'Zaljubljena pokojnica i druge priče'

Predstavljanje knjige pripovijesti velikog francuskog romantičara Théophilea Gautiera 'Zaljubljena pokojnica i druge priče' u prijevodu Sanje Lovrenčić i nakladi Malih zvona, održat će se u srijedu 16. listopada u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu.
Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.'

Predstavljanje knjige Benna Meyer-Wehlacka 'Hodanja, čežnje: Berlinsko-zagrebački dnevnik 1970–1977.' održati će se u srijedu 16. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Dnevnik će predstaviti Irena Vrkljan, Sandra Brkljačić, Zdravko Zima i Josip Pandurić.
Najava • 10.10.2019.

Na tribini Kul u gradu gostuje Maša Kolanović

Na tribini Kul u gradu u zagrebačkoj Knjižari Ljevak gostuje Maša Kolanović, autorica zbirke priča 'Poštovani kukci i druge jezive priče'.S autoricom će o knjizi koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine, razgovarati Ivana Bodrožić.
Najava • 10.10.2019.

Predstavljanje knjige Martina Pollacka 'Mrtvac u bunkeru'

Predstavljanje knjige Martina Pollacka 'Mrtvac u bunkeru: Izvješće o mojem ocu' koja istražuje okolnosti života i smrti oca koji je bio na mračnoj strani Drugog svjetskog rata i Holokausta, održat će se u četvrtak 10. listopada u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu. O knjizi govore prevoditelj Boris Perić i urednik Nenad Popović.