Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.03.2020.

U Booksi gostuje dobitnik NIN-ove nagrade Saša Ilić

Saša Ilić koji je za roman 'Pas i kontrabas' u siječnju nagrađen prestižnom NIN-ovom nagradom za najbolji roman na srpskom jeziku u 2019. gostuje u subotu 14. ožujka u Književnom klubu Booksa u Zagrebu. Razgovor će voditi književna kritičarka i publicistica Katarina Luketić.
Najava • 13.03.2020.

Književni petak: Suvremeni imperativ ljepote

TRIBINA JE ODGOĐENA! Na tribini će biti zastupljeni različiti pogledi na transformaciju mišljenja lijepoga danas, a sudionici će raspravljati na koje se sve načine imperativ ljepote reflektira u umjetnosti, modi i estetskoj medicini. Sudjeluju Željana Bolanča, Frano Dulibić i Petra Krpan, a urednik i voditelj je Goran Sunajko.
Najava • 12.03.2020.

Splitska Bookvica : Igor Rajki

Književni program Bookvica ugošćuje višestruko nagrađivanog autora romana, kratkih proza, drama, eseja te knjiga za djecu i mladež Igora Rajkija, kojeg publika i kritika već dugi niz godina prepoznaje i cijeni kao jednog od naših najoriginalnijih i najsamosvojnijih književnika. Autor će publici predstaviti svoj najnoviji roman 'Drhtajništvo'...
Najava • 11.03.2020.

Dani kroatistike 2020. : okrugli stol 'Danas čitam. Sutra...?'

Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru, u suradnji s Nakladom Ljevak, organizira okrugli stol 'Danas čitam. Sutra...?', koji će se održati u sklopu Dana kroatistike 2020. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Sudjeluju: Marijana Češi, Đurđica Ivančić, Anela Nikčević-Milković, Nives Tomašević, Mirela Šušić, Sanja Knežević.
Najava • 09.03.2020.

Željko Žarak gostuje u programu 'Urbi et Orbi' Kluba & knjižare Giardini 2 u Puli

Željko Žarak iz nakladničke kuće Libricon gostuje u ponedjeljak, 9. ožujka 2020. na programu Urbi et Orbi kojeg vodi i uređuje Vlatka Balinčić, voditeljica Kluba & knjižare Giardini 2 u Puli. Program skreće pažnju na određene izdavačke kuće i njihove urednike koji predanim i kontinuiranim radom promoviraju marginalizirane žanrove.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća' Ive Goldsteina

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća', povjesničara dr. Ive Goldsteina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti povjesničar Goran Hutinec i Budimir Lončar.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije'

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije: Sveto i ludičko kao modusi političkoga u teatru', u izdanju Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske sveučilišne naklade, održat će se u srijedu 4. ožujka u dvorani F22 u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Petra Pogorevc, Goran Sergej Pristaš i Marina Protrka Štimec.