Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.03.2019.

Meridijani predstavljaju knjigu ekohistorijskih ogleda Drage Roksandića 'Čovjek i prostor - čovjek u okolišu'

U četvrtak 7. ožujka 2019. godine u 12 sati u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) nakladnička kuća Meridijani iz Samobora predstavit će knjigu ekohistorijskih ogleda Drage Roksandića 'Čovjek i prostor - čovjek u okolišu'.
Najava • 06.03.2019.

Multimedijsko događanje Žene s vizijom u Muzeja Mimara

Multimedijsko događanje 'Žene s vizijom' održat će se 6. ožujka Atriju Muzeja Mimara u Zagrebu. U programu će sudjelovati Jelena Sremić Lulić, Ivana Šojat, Tanja Kanceljak, Mihaela Koren, Tanja Lupieri, Maja Matijašević, te glazbena pratnja.
Najava • 06.03.2019.

Predstavljanje knjige Aleksandra Flakera 'Bez linije' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Odsjek za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskoga fakulteta i nakladnička kuća Durieux organiziraju predstavljanje knjige Aleksandra Flakera "Bez linije" koje će se održati u srijedu, 6. ožujka 2019. u Zagrebu.
Najava • 04.03.2019.

Poetika tjelesnosti Szilárda Borbélya

Tribina 'Poetika tjelesnosti Szilárda Borbélya', povodom objavljivanja prvoga stranog prijevoda zbirke pjesama 'Tijelu' ovog iznimnog mađarskog pjesnika, održat će se u ponedjeljak, 4. ožujka u Pločniku. Moderatorica tribine je Sanja Baković, govore prevoditeljica Lea Kovács i urednik Neven Vulić, a pjesme čita Jadranka Đokić.
Najava • 01.03.2019.

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla'

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla' održt će se u petak, 1. ožujka u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu. O knjizi će govoriti voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Isabella Mauro, autorica teksta Neda Staklarević i ilustratorica Ivana Guljašević.
Najava • 27.02.2019.

Predstavljanje posljednje knjige Roberta Roklicera 'Sve što sam imao reći o ljubavi'

Predstavljanje posthumno objavljene, posljednje knjige Roberta Roklicera 'Sve što sam imao reći o ljubavi' održat će se u srijedu, 27. veljače u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će govoriti Đuro Vidmarović i Tin Lemac. Pjesme Roberta Roklicera čitat će dramski umjetnik Kristijan Ugrina.
Najava • 25.02.2019.

Svjetsko čitanje poezije 'Za svijet bez zidova'

Svjetsko čitanje poezije 'Za svijet bez zidova' koje se održava u organizaciji World Poetry Movementa i Hrvatskog i Slovenskog PEN-a održat će se u ponedjeljak, 25. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Čitaju: Tomica Bajsić, Ivan Herceg, Dorta Jagić, Stanka Hrastelj, Barbara Pogačnik i Zviad Ratiani.