Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.11.2023.

Okrugli stol o nasljeđu Viktora Žmegača

Povodom utemeljenja nagrade Viktor Žmegač organiziran je okrugli stol o nasljeđu Viktora Žmegača. U diskusiji sudjeluje ovogodišnja dobitnica nagrade, prof. dr. Cvijeta Pavlović te prof. dr. Pavo Barišić, prof. dr. Christine Magerski, akademik prof. emer. Stanislav Tuksar i izv. prof. dr. Milan Pelc, a razgovor vodi prof. dr. Svjetlan Lacko Vidulić.
Najava • 17.11.2023.

Promocija novog ilustriranog izdanja knjige Siniše Glavaševića 'Priče iz Vukovara'

Promocija novog ilustriranog izdanja knjige Siniše Glavaševića 'Priče iz Vukovara', uz popratnu izložbu ilustracija Ane Jakić Divković, održat će se u petak 17. studenoga u velikoj dvorani Novinarskoga doma u Zagrebu.
Najava • 16.11.2023.

Poezija u drugom filmu: Suzana Kos

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu gostuje pjesnikinja Suzana Kos. Bit će predstavljena njezina prva pjesnička knjiga 'Dante'. O posebnosti njezinog pjesničkog jezika, te o dugom i slojevitom procesu nastanka knjige, uz autoricu će govoriti pjesnikinja, teatrologinja i književna kritičarka Nataša Govedić.
Najava • 16.11.2023.

Promocija knjige Julijane Adamović 'Oče, ako jesi'

Promocija nove knjige Julijane Adamović 'Oče, ako jesi' održat će se u četvrtak 16. studenoga u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Najava • 14.11.2023.

Promocija zbirke priča Luke Ostojića 'Tišina u osinjaku'

Promocija zbirke priča Luke Ostojića 'Tišina u osinjaku' održat će se u utorak 14. studenog u 19 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora, o knjizi koja vodi na opasna, neizvjesna mjesta govorit će urednik Roman Simić.
Najava • 10.11.2023.

Pričigin na otocima: Hvar

Projekt Pričigin na otocima, započet na Cresu i Lošinju, nastavio se tijekom jeseni na Rabu, a ovog vikenda, 10. i 11. studenoga i na Hvaru. Dvodnevno događanje uključuje književnu tribinu i klasičnu pričiginska večer na kojoj sudjeluju: Tonka Alujević, Renato Baretić, Jasen Boko, Aleksandra Kardum i Marinko Koščec, uz moderaciju Patricije Horvat.
Najava • 08.11.2023.

Mađarski autori tijekom Interlibera gostuju u Zagrebu

Mađarski kulturni centar tijekom Interlibera dovodi mađarske autore u Zagreb gdje će se domaćoj publici predstaviti Attila Bartis, Katalin Ladik, Réka Mán-Várhegyi i Gábor Zsigmond. Promocije knjiga i razgovori s autorima održat će se 8. i 9. studenog na Interliberu, Institutu Liszt i Knjižari Fraktura.