Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.03.2020.

Pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić

Povodom Međunarodnog dana žena Hrvatski PEN centar poziva vas na pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić koji će se održati u petak, 6. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 05.03.2020.

Dr. Fric, alias Nenad Marjanović gostuje na Spikiginu

Najbrži i najduži jezik KUD Idijota, dr. Fric, alias Nenad Marjanović gost je Spikigina, koji će se održati u četvrtak 5. 3. u zagrebačkom Norris cafeu. Dr. Fric kazivat će priče u dva bloka: Moj život s Idi(j)otima i Uloga moga oca u pulskoj r'n'revoluciji.
Najava • 05.03.2020.

Otvorenje izložbe Davora Schunka 'U šali istina'

Otvorenje izložbe Davora Schunka 'U šali istina' održat će se u četvrtak, 5. ožujka u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro i Davor Schunk.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća' Ive Goldsteina

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća', povjesničara dr. Ive Goldsteina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti povjesničar Goran Hutinec i Budimir Lončar.
Najava • 04.03.2020.

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete'

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete' koja se može čitati kao povijest glazbene scene čiji su protagonisti – uz mnoge druge – Severina, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Gibonni, Dino Merlin, Zlatko Sudac, Senna M, Nina Badrić i Igor CC Kelčec, ali i kao osobni dnevnik karijere duge 30 godina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Klubu Metropolis u Zagrebu.
Najava • 27.02.2020.

Predstavljanje knjige 'Tijelo beskraja' Predraga Vrabeca

Predstavljanje knjige 'Tijelo beskraja' Predraga Vrabeca održat će se u četvrtak, 27. veljače u zagrebačkom Cafeu u Dvorištu. Knjigu tekstova (mogućih lirskih pjesama u prozi) predstavit će Sanja Baković, Miroslav Mićanović, Predrag Vrabec i Branko Čegec.
Najava • 26.02.2020.

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva'

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva' održat će se u srijedu, 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu koja donosi izbor najvećeg korpusa usmenog pjesništva u Europi predstavit će akademik Ranko Matasović, Pavao Krmpotić i mr. sc. Krešimir Krnic.