Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.06.2021.

77. Poezija u dvorištu – Goranovke 2021: Evelina Rudan i Vida Sever

Pjesnička tribina Poezija u dvorištu još jednom se održava u gostima, u Čitaonici i Galeriji VN u Ilici 163, u četvrtak 17. lipnja u 20 sati. Gošće su ovogodišnje dobitnice nagrada manifestacije Goranovo proljeće, Evelina Rudan, dobitnica nagrade Ivan Goran i Vida Sever, dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike.
Najava • 17.06.2021.

Tribina Poezija je za sve s Monikom Herceg

Na tribini Poezija je za sve Monika Herceg predstavit će svoju zbirku 'Vrijeme prije jezika' i novo izdanje knjige pjesama 'Početne koordinate'. Uz autoricu o njezinoj poeziji će govoriti Jadranka Đokić, a razgovor će moderirati Romana Perečinec.
Najava • 17.06.2021.

Novozagrebačka tribina: Ivana Bodrožić predstavlja roman 'Sinovi, kćeri'

Na Novozagrebačkoj tribini gostuje autorica Ivana Bodrožić koja će predstaviti svoj novi roman 'Sinovi, kćeri'. Tribinu organizira Knjižnica Vjekoslava Majera, a druženje s autoricom i urednicom Dianom Matulić održat će se na otvorenom ispred knjižnice u Zapruđu, u četvrtak 17. lipnja 2021.
Najava • 16.06.2021.

Predstavljanje knjige Ringišpil Karmele Špoljarić

Predstavljanje knjige 'Ringišpil' autorice Karmele Špoljarić održat će se u srijedu, 16. lipnja ispred književnog kluba Booksa u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti urednica Jagna Pogačnik i književna kritičarka Jadranka Pintarić.
Najava • 16.06.2021.

Predstavljanje knjige 'Mišićno – koštani poremećaji i bolesti kod pijanista pouke iz prošlosti i pouke mladima'

Predstavljanje knjige 'Mišićno – koštani poremećaji i bolesti kod pijanista pouke iz prošlosti i pouke mladima', autora Ive Bartolić i Ladislava Krapca, u izdanju Medicinske naklade, održat će se u srijedu, 16. lipnja u dvorani 'Margarita Peraica' Hrvatskog katoličkog društva Zagreb.
Najava • 10.06.2021.

Svečanost knjige i čitanja – Knjižna booka

'Knjižna booka', svečanost knjige i čitanja koju već sedmu godinu zaredom organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara, održat će se u četvrtak 10. lipnja u glavnoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na svečanosti će biti dodjeljene nagrade za literarne natječaje 'Kanižajada Limačijada' i 'Ljekovita lektira' (u suradnji s Noći knjige).
Najava • 10.06.2021.

Počinje 10. festival Stih u regiji

10. festival Stih u regiji ugostit će jake pjesničke snage iz zemlje i okruženja, oni su: Anita Pajević (BiH), Jovica Ivanovski (MK), Nina Dragičević (SLO), Radmila Petrović (SRB); Alen Brlek, Branko Čegec, Josip Čekolj, Ivan Herceg, Monika Herceg, Adrijana Kos Lajtman, Neva Lukić, Ivica Prtenjača, Damir Radić, Evelina Rudan, Vida Sever.