Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.06.2019.

Književna karika ili Lit link festival 2019. u Puli, Rijeci i Zagrebu

Ovogodišnja Književna karika ili Lit link festival 2019. održat će se od 27. do 29. lipnja 2019. u Puli, Rijeci i Zagrebu. Uz hrvatske sudionike, gosti festivala bit će pisci, urednici i izdavači s njemačkog govornog područja (Njemačka, Austrija, Švicarska). Dodatna večer festivala bit će održana 30. lipnja u Ljubljani, u suradnji s Cankarjevim domom.
Najava • 27.06.2019.

Festival Stih u regiji - SUR 2019. u Zagrebu i Velikom Taboru

Hrvatsko društvo pisaca priređuje osmo izdanje festivala Stih u regiji (SUR) koji će se održati u Zagrebu i Velikom Taboru. Uz brojne hrvatske pjesnike sudjeluju i gosti iz inozemstva: Mirko Božić i Almin Kaplan (Bosna i Hercegovina), Silvija Čoleva (Bugarska), Gjoko Zdraveski (Makedonija), Stanka Hrastelj i Denis Škofič (Slovenija), Ivana Maksić i Petar Matović (Srbija).
Najava • 27.06.2019.

22. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara već tradicionalno održat će se uoči Đakovačkih vezova, 27. i 28. lipnja 2019., a ove godine će okupiti oko dvadeset i pet sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U sklopu manifestacije održat će se osam književnih i dva glazbena programa.
Najava • 20.06.2019.

Književne večeri u Donjoj i Gornjoj Vrućici na Pelješcu

U Vrućici na poluotoku Pelješcu od 20. - 21. lipnja 2019. književnim večerima već treću godinu započinje manifestacija Vrućiško kulturno ljeto 2019., a ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.
Najava • 18.06.2019.

Tribina Paralelni svjetovi: Alan Ford i filozofija (nadrealne) svakodnevice

Filozof Kristijan Krkač i novinar i voditelj 'Stripologije' na CRŠ-u Jakov Novak – govorit će o razlozima kultne popularnosti Alana Forda na našim prostorima, kao i o tome što je toliko privlačno u 'filozofiji gluposti' kojom odiše ovaj strip – koji se počeo objavljivati u Italiji prije 50 godina. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
Najava • 13.06.2019.

Predstavljanje knjige Veljka Đorđevića 'Sante leda'

Predstavljanje knjige Veljka Đorđevića 'Sante leda' održat će se u četvrtak, 13. lipnja u Novinarskom domu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Veljko Đorđević, Branko Ištvančić, Slobodan Prosperov Novak i Josip Antić. Ulomke iz knjige čitaju Nikša Kušelj i Natalija Đorđević.
Najava • 13.06.2019.

30. rođendan Svijeta knjige uz promociju knjige 'Knjige koje su promijenile povijest'

U povodu 30. rođendana najvećeg knjižnog kluba u Hrvatskoj, Svijeta knjige održat će se promocija knjige 'Knjige koje su promijenile povijest', jedinstvene enciklopedije koja obuhvaća povijest pisane riječi, od 3000. godine prije Krista do danas. Sudjeluju: Pavao Pavličić, Sanja Pilić, Julijana Matanović, Nives Madunić Barišić, Tomislav Torjanac…