Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.10.2019.

Predstavljanje knjige Slavka Goldsteina 'Proslovi za bolju zemlju'

Predstavljanje knjige Slavka Goldsteina 'Proslovi za bolju zemlju' održat će se u ponedjeljak, 28. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Vesna Pusić, Ivica Đikić, Boris Pavelić, Ivo Goldstein i Seid Serdarević.
Najava • 25.10.2019.

Spikigin: Ivana Bodrožić

Na Spikignu (u njegovoj već petoj godini!), u petak 25. listopada u zagrebačkom Caffeu Norris, nastupa Ivana Bodrožić. Ivana će kazivati priče oko dvije teme: 'Tko to može platiti ili kako pobijediti sustav' & 'Sve što niste znali, a nikad se niste usudili pitati u vezi književnih događanja'.
Najava • 25.10.2019.

Književni petak: Film i(li) istina

Tribina Književnog petka bavi se vječnim pitanjem o odnosu filma i povijesnih činjenica. U ovoj dekonstrukcijsko-filmaškoj tribini sudjeluju Nebojša Slijepčević, redatelj i scenarist 'Srbenke' te Silvestar Mileta, povjesničar iza scenarija 'Dnevnika Diane Budisavljević'.
Najava • 25.10.2019.

Pričajmo pokretom – zašto je razvoj pokreta važan za djecu?

U programu Pričajmo pokretom! gostuju logopedinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, defektologinja – socijalna pedagoginja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koje će objasniti koliko je razvoj pokreta važan za djecu.
Najava • 25.10.2019.

10. Zagrebački prevodilački susret – Književno prevođenje i svjetska književnost

10. Zagrebački prevodilački susret na temu 'Književno prevođenje i svjetska književnost' održat će se u petak, 25. listopada 2019. u konferencijskoj dvorani Mađarskog instituta u Zagrebu. Nakon uvodnih riječi predsjednice Društva, Ane Badurine i moderatora Seada Muhamedagića i Lee Kovács, izlaganja će održati istaknuti članovi Društva i gosti.
Najava • 18.10.2019.

Književni petak: Književni kanon i lektira

Razgovor o važnosti i prisutnosti književnoga kanona u obrazovnome sustavu i javnome životu tema je ovotjednog Književnog petka na kojem će gostovati Dinko Kreho i Anita Peti-Stantić. Tribinu uređuje i vodi Lovro Škopljanac.
Najava • 17.10.2019.

Promocija knjige 'Rastanci' Mani Gotovac

Promocija nove knjige Mani Gotovac 'Rastanci' održat će se u četvrtak 17. listopada u baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.