Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 11.02.2021.

Aleksandar Hemon u Booksinom online književnom programu

U Booksinom online književnom programu gostuje 'navijač Liverpoola i Želje', dobitnik nagrade za genije (Genius Grant/MacArthur Fellows Program), Bosanac u Americi, jedan od najcjenjenijih suvremenih pisaca s ovih prostora – Aleksandar Hemon. Razgovor pratite u četvrtak 11. veljače uživo na Facebook stranici kluba Booksa.
Najava • 25.01.2021.

Tribina Litterarum translatio: Goran Čolakhodžić i Stjepanka Pranjković

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se ponedjeljak 25. siječnja i predstavit će nove snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju, čime DHKP nastavlja već uvriježenu praksu predstavljanja nedavno primljenih članica i članova.
Najava • 13.01.2021.

5. Sandorfov mini maraton predstavlja suvremene europske autore

Nakladnička kuća Sandorf u suradnji s književnim klubom Booksa po peti put organizira Sandorfov mini maraton, predstavljanje suvremenih europskih autora. Ove godine predstavljanje je u potpunosti virtualno, a moći će se uživo pratiti online putem Booksine i Sandorfove Facebook stranice.
Najava • 07.01.2021.

Književni magazin Best Book predstavlja knjigu mjeseca - 'Devet života gospođe Adele' Nade Gašić

Književni magazin Best Book u Knjižari Fraktura predstavlja knjigu mjeseca prema izboru Best Booka. Iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici... Knjiga mjeseca siječnja je "Devet života gospođe Adele", treći roman nagrađivane književnice i prevoditeljice Nade Gašić, objavljen 2020. u izdanju Sandorfa.
Najava • 17.12.2020.

Pjesničko čitanje 'Sloboda mašte'

Hrvatski P.E.N. centar organizira pjesničko čitanje 'Sloboda mašte', u kojem će sudjelovati domaći i strani pjesnici i pjesnikinje. Gotovo 100 godina PEN se zalaže za slobodu izražavanja. Također se zalaže i vjeruje u slobodu empatične mašte, prepoznajući da mnogima nije bilo dano da ispričaju vlastite priče. To je dovelo i do potrebe za manifestom o slobodi mašte.
Najava • 04.12.2020.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac'

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac', održat će se u petak 4. prosinca u 20 sati u Knjižari Fraktura. O romanu će s autorom razgovarati Miljenko Jergović.
Najava • 30.11.2020.

U prevodilačkom ringu: Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik

U prevodilačkom ringu susrest će se Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik, koje će se okušati u prijevodu ulomka iz romana Ricarda Piglije 'Respiración artificial'. Hispanistički 'dvoboj' održat će se u ponedjeljak 30. studenog na internetskoj platformi za videosastanke Zoom, a moderirat će ga Roman Simić.