Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.05.2019.

Tribina Tumači poezije u povodu četrdesete godišnjice Zbornika off poezije

Na tribini Tumači poezije, Miroslav Kirin razgovara s Brankom Malešom povodom četrdesetgodišnjice zbornika Off poezije. Razgovoru i čitanju pridružit će se i neki od još aktivnih pjesnika off-generacije.
Najava • 08.05.2019.

Promocija romana Gorana Tribusona 'Otac od bronce'

Promocija novog romana Gorana Tribusona 'Otac od bronce' održat će se u srijedu 8. svibnja u zagrebačkoj knjižari Znanje u Gajevoj. Jednu od 'najljepših ljubavnih priča novije hrvatske književnosti' uz autora će predstaviti Julijana Matanović i Denis Derk.
Najava • 07.05.2019.

Predstavljanje romana 'Schindlerov lift' Darka Cvijetića

Predstavljanje romana "Schindlerov lift" bosanskohercegovačkog književnika Darka Cvijetića održat će se u utorak, 7. svibnja u Književnom klubu Booksa u Zagrebu. O knjizi će s autorom razgovarati Buybookova urednica Kristina Ljevak.
Najava • 07.05.2019.

Predstavljanje transkripcije senjskog Korizmenjaka iz 1508. godine

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak, 7. svibnja bit će predstavljena knjiga akademkinje Anice Nazor 'Korizmenjak', transkripcija s rječnikom. Knjigu će predstaviti akademik Stjepan Damjanović, Boris Kuzmić i autorica akademkinja Anica Nazor.
Najava • 07.05.2019.

12. Festival dječje knjige otvara se programom 'Uberi priču!' u Parku Stara Trešnjevka

12. Festival dječje knjige otvara se programom za najmlađe pod nazivom 'Uberi priču!' u Parku Stara Trešnjevka. Stotinjak slikovnica visjet će na stablima poput šarenih plodova, uz nastup mladih uličnih zabavljača, žonglera i klauna. Cilj događanj je da svako dijete ode kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom.
Najava • 25.04.2019.

Frakturina večer poezije

Nakladnička kuća Fraktura organizira večer poezije koje će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. u 20 sati u dvorani Müller zagrebačkog Kina Europa (Varšavska 3). Predstavit će nove zbirke Josipe Gogić, Miroslava Kirina, Suzane Matić, Lare Mitraković i Davora Šalata.
Najava • 25.04.2019.

Mozaik knjiga organizira promociju knjige 'Dnevnik mog djetinjstva'

Mozaik knjiga organizira promociju knjige 'Dnevnik mog djetinjstva' autorica Nikoline Topić i Carmen Calvo Del Valle, koja će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. s početkom u 18 sati u knjižari Hoću knjigu (Megastore) u Bogovićevoj ulici 7, Zagreb.