Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.11.2021.

Javno snimanje pjesničkog recitala Monike Herceg u Petrinji

'Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti', naziv je pjesničkog recitala Monike Herceg koji će u subotu, 6. studenoga biti izveden u gradskom parku u Petrinji. Riječ je o javnom snimanju još neobjavljenih pjesama ove prominentne pjesnikinje uz njene goste, Ines Kosturin i Miroslava Kirina, koji će nastupiti uz glazbenu pratnju kompozitora Mara Marketa.
Najava • 05.11.2021.

Promocija slikovnice 'Snovonoša' Igora Rajkija

Promocija slikovnice Igora Rajkija 'Snovonoša' te promocija animiranog filma ilustratorice slikovnice Nikoline Žabčić, održat će se u Mjesecu hrvatske knjige, u petak 5. studenog u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Razgovoru će se pridružiti Anda Bukvić Pažin.
Najava • 05.11.2021.

Finska autorica Katri Lipson gostuje u Zagrebu

Finska spisateljica Katri Lipson predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Sladoledar' (u prijevodu Borisa Vidovića), za koji je osvojila Europsku nagradu za književnost 2013. Promocija će se održati u petak 5. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, a o knjizi će uz autoricu govoriti književna kritičarka Marija Ott Franolić i moderatorica Ana Fazekaš.
Najava • 05.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama najavljuje bogatu festivalsku jesen u Puli

U ambijentu između razigrane dječje sobe i ozbiljne knjižare, Dječja knjižara među krošnjama nudi asortiman uz gotovo 3.000 naslova konceptualno podređenih različitim uzrastima te kvalitetan izbor stručne i edukativne literature za roditelje, pedagoge, psihologe i učitelje. Ekskluzivno donosi i knjige na talijanskom jeziku...
Najava • 04.11.2021.

Predstavljanje knjige 'Crveno na crno' Hrvoja Klasića

Predstavljanje knjige 'Crveno na crno' Hrvoja Klasića održat će se u četvrtak, 4. studenog u Novinarskom domu u Zagrebu. Riječ je o knjizi izabranih kolumni koje su objavljivane između 2019. i 2021. na portalu net.hr. na temu u Hrvatskoj sve prisutnijeg povijesnog revizionizma. O knjizi će uz autora, govoriti Đurđica Klancir, kolumnistica i Božo Kovačević, ambasador.
Najava • 26.10.2021.

Radionica kreativnog pisanja 'Sjećam se i pišem' za starije od 55 godina

U sklopu projekta 'Kulturna re-generacija' počinje novi ciklus beplatnih online Zoom radionice kreativnog pisanja 'Sjećam se i pišem', namijenjenih osobama s navršenih 55 godina. Webinar kreativnog pisanja održavat će se svakog utorka od 26. listopada do 30. studenog 2021. godine. Voditeljica je Aida Bagić.
Najava • 22.10.2021.

Predstavljanje knjige 'Dante: roman o njegovu životu' Marca Santagate

Predstavljanje knjige 'Dante: roman o njegovu životu' Marca Santagate, u izdanju Sandorfa, održat će se u petak 22. listopada u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu. U promociji će sudjelovati sveučilišna profesorica Morana Čale, književni kritičar Sinan Gudžević, urednik Matko Sršen, prevoditeljica Antonija Radić i izdavač Ivan Sršen.