Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: N.B. - MV • 19.03.2015.

Fraktura u užem krugu nominiranih za najboljeg međunarodnog nakladnika na Londonskom sajmu knjiga
Održava se
14.-16.04.2015.

I ove se godine na Londonskom sajmu knjiga dodjeljuje niz nagrada za nakladnike i agente u petnaest kategorija. Ove godine taj nam je izbor posebno zanimljiv jer je kategoriji za najboljeg međunarodnog nakladnika (The Bookseller International Adult Trade Publisher Award), koju podržava jedan od najuglednijih svjetskih časopisa za knjigu, nakladništvo i knjižarstvo The Bookseller, u uži izbor izabran i jedan hrvatski nakladnik – Fraktura iz Zaprešića.


U Frakturi su iznimno ponosni već i na ovaj uspjeh, jer bez obzira na konačan rezultat značajno je međunarodno priznanje naći se u društvu s jednim od najuglednijih i najvećih kineskih nakladnika People's Literature Publishing House, osnovanim 1951., te jednako uglednim indijskim nakladnikom Rupa & co., osnovanim prije 78 godina.

Ideja dodjele ovih nagrada jest priznanje za međunarodnu izvrsnost u nakladničkoj industriji, a nagrade pokrivaju čitav spektar nakladništva uključujući sveučilišne i znanstvene nakladnike, nakladnike za djecu i digitalne inovacije. U svakoj kategoriji ocjenjivački sud čine ugledni stručnjaci u tom polju nakladništva.

Proglašenje pobjednika bit će na svečanoj dodjeli 14. travnja 2015. u Konferencijskom centru londonske Olympije, gdje se ove godine i održava Londonski sajam knjiga. Ceremoniju će voditi BBC-jev voditelj Gavin Esler.

The Bookseller International Adult Trade Publisher Award
(Bookselerova nagrada za najboljeg nakladnika za široku publiku)

Kompletnu listu kategorija i nominacija pogledajte ovdje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –