Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: N.B. - MV • 08.03.2015.

Ministarstvo kulture objavilo Javni poziv za predlaganje programa "Poduzetništvo u kulturi" za 2015. godinu
Održava se
06.03.-06.04.2015.


Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za 2015. godinu. Cilj Programa je jačanje kapaciteta kreativnih/kulturnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturne proizvodnje.

Program uključuje poduzetnike usmjerene na ulaganja potrebna za širenje na nova tržišta, stvaranje novih proizvoda, novih potrošača i novih tehnologija s ciljem uvećavanja vrijednosti – orijentirane na zapošljavanje, rast i razvoj.


Područja u kulturi koja se potiču Programom su sljedeća:

- nakladništvo i knjižarstvo
- izvedbene umjetnosti
- vizualne (likovne) umjetnosti.


Potpore se odobravaju za sljedeće poslovne aktivnosti:

- ponajprije za sufinanciranje 50 % troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta, ne više od 4.000,00 kn mjesečno po osobi, najviše do 12 mjeseci (broj zaposlenih prema izvješću mora biti veći od prijavljenoga stanja na JOPPD obrascu);
- nabavu novih tehnologija – tehničke, informatičke i multimedijske opreme i programa namijenjenih isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti;
- promidžbene aktivnosti (ulaganje u povećanje/širenje publike).Za provedbu Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za 2015. godinu u proračunu Ministarstva kulture osigurano je ukupno 1,5 milijuna kuna. Potpore se odobravaju u visini do 85% prihvatljivih troškova predloženog projekta. Najniža pojedinačna potpora iznosi 20.000,00 kuna, a najviša 100.000,00 kuna.

Bespovratna sredstva odobravaju se kao potpore male vrijednosti, a pravo prijave imaju subjekti malog gospodarstva kojima je pretežita – glavna djelatnost, prema Odluci o nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007., određena za područja knjižarstva i nakladništva te izvedbenih i vizualnih (likovnih) umjetnosti.
 
Javni poziv je otvoren do 6. travnja 2015. godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –