Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / HINA • 09.11.2020.

Zajednica nakladnika i knjižara HGK predstavila projekt 'Knjiga svima i svuda'
Održava se
10.-15.11.2020.

Na današnjoj konferenciji za novinare Zajednica nakladnika i knjižara HGK predstavila je projekt "Knjiga svima i svuda" koji bi trebao nadomjestiti ovogodišnji odgođeni sajam knjiga Interliber, a planirane nakladničke sajamske aktivnosti preselit će se od 10. do 15. studenoga 2020. na online platformu te u knjižare diljem Hrvatske.

Knjige će se nuditi po akcijskim cijenama, a čitatelji će na njih biti upućivani putem posebne web stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK, a pripremljen je i poseban Premium program kroz koji će birani autori predstavljati svoje aktualne naslove.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek istaknula je da je ove godine njezino Ministarstvo Zajednici nakladnika i knjižara za domaće i inozemne sajmove osiguralo ukupno 650 tisuća kuna. Podsjetila je da su sva sredstva zadržana u Zajednici kako bi se potaknule aktivnosti u Hrvatskoj. Mediteranski sajam knjiga u Splitu uspješno je realiziran, napomenula je i dodala da će Interliber imati svoje online izdanje do nekih boljih vremena. Napomenula je i da se različitim mjerama pomoći, izravnim potporama i potporama poduzetništvu i kreditima te potporama koje će se odobravati u sljedećim razdobljima želi pomoći kulturi da nastavi funkcionirati u svim svojim segmentima.

Katarina Milković iz Gradskoga ureda za obrazovanje istaknula je da je i grad Zagreb odlučio poduprijeti ovaj projekt, kao zamjenu za Interliber pa je iz gradskoga proračuna za projekt izdvojeno 125 tisuća kuna.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina napomenuo je da platforma "Knjiga svima i svuda" uključuje 126 knjižara diljem Hrvatske sa sajamskim popustima te mrežnu stranicu koja okuplja web shopove nakladnika. Istaknuo je i Premium program, čiji su urednici napravili selekciju novih naslova koji će se moći vidjeti na programu HRT 3 i na Youtube kanalu te na stranicama ZNK.


Organizator platforme 'Knjiga svuda i svima' je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i medija i Grad Zagreb.

– Predstavljanje programa 'Knjiga svima i svuda' –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –