Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Šeparović Palada

Ivan Meštrović

  • Nakladnik: Muzeji Ivana Meštrovića
  • Ilustracije: Stipan Tadić
  • 06/2017.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537396442
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ilustrirana knjižica "Ivan Meštrović" Maje Šeparović Palada (ilustracije Stipan Tadić) prvo je izdanje u biblioteci Lako razumljiva knjiga kojoj je cilj na jednostavan način približiti lik i djelo Ivana Meštrovića.


"Ilustrirana biografija 'Ivan Meštrović' prva je iz nove edicije 'Lako razumljiva knjiga' Muzeja Ivana Meštrovića, namijenjene osobito onima koji imaju intelektualne poteškoće s čitanjem i razumijevanjem, koji traže jednostavan sadržaj i osnovne informacije o temi, kao i osobama koje ne poznaju dobro hrvatski jezik", kaže autorica teksta i koncepcije Maja Šeparović Palada.

"Prvo smo odredili oko 20 važnijih faza iz Meštrovićeva života, koje smo na kraju sveli na njih 13, uz naslovnicu. Ilustracije su većinom fokusirane na promjene njegovih lokacija, na njegovo umjetničko sazrijevanje i na njegove dvije žene, Ružu i Olgu", objašnjava Stipan Tadić, dodajući da je za izgradnju kompozicija koristio arhivske fotografije iz života slavnoga kipara.

Opširnije: tportal

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –