Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatska književna enciklopedija : Sv. 4 (S-Ž)

  • Nakladnik: Leksikografski zavod Miroslav Krleža
  • Urednik: Velimir Visković
  • 11/2012.
  • 572 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532680225
  • Cijena: 290.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Hrvatska književna enciklopedija je nacionalna enciklopedija koja na sveobuhvatan način reprezentira sve činjenice vezane za hrvatsku književnost i znanost o književnosti. Enciklopedija obuhvaća biografije pisaca iz svih razdoblja hrvatske književnosti te interpretacije najvažnijih djela hrvatske književnosti. Obrađuje sve važnije hrvatske časopise i novine te strane časopise u kojima su surađivali naši pisci. U preglednim člancima obrađeni su svi književni rodovi i važnije vrste, stilska razdoblja i stilski pravci u hrvatskoj književnosti te naše književne veze s drugim nacionalnim književnostima.

Hrvatska književna enciklopedija donosi i članke o svim važnim institucijama i udrugama pisaca koji utječu na razvoj književnog života. Sadržava i biografije stranih pisaca koji su utjecali na hrvatsku književnost, stranih kroatista te svih važnijih prevoditelja. Sva građa obrađena je u 270 000 redaka i uz suradnju 300 ponajboljih hrvatskih povjesničara književnosti, kritičara, teoretičara, folklorista, teatrologa i jezikoslovaca.

Iz tiska je izišao 1., 2., 3. i 4. svezak, što znači da je ovo četverotomno izdanje sada i kompletirano.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –