Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ante Babić

EUforija : Kako uspjeti u poslovanju

  • Nakladnik: Centar za međunarodni razvoj
  • 07/2013.
  • 202 str., meki uvez
  • ISBN 9789535768807
  • Cijena: 149.99 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga "EUforija: Kako uspjeti u poslovanju u EU" svojevrsna je rekapitulacija prve faze projekta EUforija, zajedno s pripremljenim materijalima za pojedinačne jednodnevne konferencije. Cilj je knjige dati osnovne alate za snalaženje u EU, strategiju poslovanja i osnovne elemente uspješnog poslovanja u EU.

 

Knjiga je organizirana tako da daje prvo kratku povijest EU i hrvatski put do EU kao podsjetnik. Nakon toga se objašnjava funkcioniranje ekonomije EU i prognoze za EU u narednom razdoblju. Nakon toga se daje naglasak na promjene koje nastupaju 1.7.2013. s točnim popisom promjena prema pregovaračkim poglavljima. Daju se i naznake kako uspješno poslovati unutar EU – kako provjeriti poslovnog partnera, gdje naći poslovne prilike, gdje se plaćaju najveći porezi, gdje je struja najjeftinija, gdje se najteže posluje i slično, čime se zaokružuju savjeti za praktično poslovanje.

Slijede strategije po sektorima, pri čemu sekroz politike EU i pripadajućim fonodvima obrađuju grupe politika koje EU posebno naglašava kao što su: poljoprivreda, ribarstvo, SME, informacijsko društvo, energetika, transport, itd., te najvažniji odjeci s EUforija konferencija s dodatnim komentarima stručnjaka koji su gostovali.

U zaključku se nalazi i procjena očekivanih efekata ulaska koji daju strateške smjernice ulaska u EU.

 

Knjiga je pisana za poduzetnike i managere koji žele saznati kako uspješno poslovati u EU na praktičnoj i strateškoj razini, za sve one koji nisu uspjeli prisustovati EUforija konferencijama, te svima onima koje zanima poslovanje EU, međunarodno poslovanje i ekonomske integracije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –