Istine i laži o hrani : Izvornom prehranom do boljeg zdravlja i primjerene tjelesne težine
- Nakladnik: Primula
- 06/2012.
- 192 str., meki uvez
- ISBN 9789539660336
- Cijena: 17.12 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Bojite li se masnoće i visokog kolesterola?
Mislite li da su crveno meso, jaja i masnoće životinjskog porijekla opasni za srce, a da su žitarice zdrava hrana? Vjerujete li da ćete smršavjeti samo ako "jedete manje i krećete se više"?
"Istine i laži o hrani" knjiga je koja preokreće naopako sve što smo do sada znali, ili vjerovali da znamo, o utjecaju prehrane na zdravlje. Ovo je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja na cjelovit i jasan način opisuje probleme moderne prehrane te nudi jednostavna rješenja za bolje zdravlje i regulaciju tjelesne težine.
***
Anita Šupe je dipolomirala prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Za razliku od većine nutricionista, ne prati službene općeprihvaćene prehrambene smjernice jer kako kaže: "One nažalost nemaju znanstvene osnove, već su nesretni rezultat neutemeljenih mitova, predrasuda i komercijalnih interesa". Njezino je znanje, osim onog formalnog školskog, utemeljeno na samostalnom istraživanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje.
Autorica je bloga "Istine i laži o hrani" nastoji razotkriti uobičajene mitove i zablude o "zdravoj" i "nezdravoj" ishrani, kao i podijeliti svoja saznanja o tome kako se uz prirodnu i zdravu prehranu može doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine.
Mislite li da su crveno meso, jaja i masnoće životinjskog porijekla opasni za srce, a da su žitarice zdrava hrana? Vjerujete li da ćete smršavjeti samo ako "jedete manje i krećete se više"?
"Istine i laži o hrani" knjiga je koja preokreće naopako sve što smo do sada znali, ili vjerovali da znamo, o utjecaju prehrane na zdravlje. Ovo je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja na cjelovit i jasan način opisuje probleme moderne prehrane te nudi jednostavna rješenja za bolje zdravlje i regulaciju tjelesne težine.
***
Anita Šupe je dipolomirala prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Za razliku od većine nutricionista, ne prati službene općeprihvaćene prehrambene smjernice jer kako kaže: "One nažalost nemaju znanstvene osnove, već su nesretni rezultat neutemeljenih mitova, predrasuda i komercijalnih interesa". Njezino je znanje, osim onog formalnog školskog, utemeljeno na samostalnom istraživanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje.
Autorica je bloga "Istine i laži o hrani" nastoji razotkriti uobičajene mitove i zablude o "zdravoj" i "nezdravoj" ishrani, kao i podijeliti svoja saznanja o tome kako se uz prirodnu i zdravu prehranu može doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.