Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ana đokić ×

Tema • 08.02.2023.

Kako su bajke utjecale na književno stvaralaštvo naših pisaca?

Kreativna mreža objavila je krajem 2021. godine zbirku 'Žene, bajke kraljice' devet hrvatskih književnica koje su udahnule novi život poznatim ženskim likovima iz bajki. Ubrzo je uslijedio i muški odgovor, zbirka 'Bajke, kraljevi, lupeži'. Upitali smo autore/ice zastupljene u obje zbirke da nam odgovore na pitanje kako su bajke utjecale na njihovo stvaralaštvo.
Najava • 14.10.2022.

Međunarodna izložba ilustracija VOLI ME, NE VOLI ME u Beogradu

Međunarodna izložba ilustracija VOLI ME, NE VOLI ME bit će otvorena u Beogradu, u petak 14. listopada u Velikoj dvorani Doma kulture Studentski grad. Okupljene goste pozdravit će autorica projekta Ana Đokić, gostujući autori iz Hrvatske: Ana Kadoić, Sanja Pribić, Nikolina Manojlović Vračar, Željka Gradski, Aleksandra Nina Knežević te prvi tajnik Veleposlanstva Hrvatske u Beogradu, Gordana Vranicki...
Najava • 25.03.2022.

Plovi, plovi knjiga – književni dani na otoku Braču

Sutivan, Nerežišća, Pučišća, Pražnica, Gornji Humac, Selca, Sumartin, mjesta su na otoku Braču do kojih će u ožujku 2022. doploviti knjige i ekipa autora koja će djeci područnih škola predstaviti sebe i svoj književni opus. Andrijana Grgičević, Željka Mezić, Bruno Mezic i Ana Đokić spremni su za plovidbu!
Najava • 17.12.2021.

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice' u kojoj je čak devet spisateljica (Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić, Aida Bagić) dalo novi glas ženskim likovima iz bajki, održat će se u petak 17. prosinca u Centru za ženske studije u Zagrebu.
Vijest • 23.11.2021.

Žene, bajke kraljice – devet hrvatskih književnica oživjelo ženske likove iz bajki

'Žene, bajke kraljice' prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. Za iduću godinu najavljena je zbirka priča u kojoj će hrvatski književnici napisati priče iz perspektive muških likova iz bajki.
Vijest • 15.03.2017.

Dobitnici nagrada, priznanja i pohvala 'Grigor Vitez' u 2016. godini

Dobitnice Nagrade 'Grigor Vitez' koja se dodjeljuje za tekst i ilustracije u knjigama za djecu i mladež u 2016. godini su: Ana Đokić, Sanja Pilić, Ana Kadoić i Marsela Hajdinjak. Svečanost dodjele Nagrade održat će se u utorak 21. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Vijest • 15.03.2016.

Drugo uho - nova radijska emisija koja kombinira dramski sadržaj i kontakt sa slušateljima

Hrvatski radio po prvi puta proizvodi radijski format u kojem se kombinira igrani dramski sadržaj i kontakti sa slušateljima. Nova emisija 'Drugo uho' u prvom će dijelu ponuditi igrane situacije koje su djelići svakodnevice jedne zagrebačke obitelji. Situacije se prekidaju u trenutku kad jedno od lica treba donijeti odluku, a tad se u igru uključuju slušatelji...