Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ana đokić ×

Najava • 25.03.2022.

Plovi, plovi knjiga – književni dani na otoku Braču

Sutivan, Nerežišća, Pučišća, Pražnica, Gornji Humac, Selca, Sumartin, mjesta su na otoku Braču do kojih će u ožujku 2022. doploviti knjige i ekipa autora koja će djeci područnih škola predstaviti sebe i svoj književni opus. Andrijana Grgičević, Željka Mezić, Bruno Mezic i Ana Đokić spremni su za plovidbu!
Najava • 17.12.2021.

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice' u kojoj je čak devet spisateljica (Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić, Aida Bagić) dalo novi glas ženskim likovima iz bajki, održat će se u petak 17. prosinca u Centru za ženske studije u Zagrebu.
Vijest • 23.11.2021.

'Žene, bajke kraljice' – devet hrvatskih književnica oživjelo ženske likove iz bajki

'Žene, bajke kraljice' prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. Za iduću godinu najavljena je zbirka priča u kojoj će hrvatski književnici napisati priče iz perspektive muških likova iz bajki.
Vijest • 20.09.2021.

Svečano otvoren Korčulanski festival književnosti za djecu

Danas je svečano otvoren Korčulanski festival književnosti, koji se održava od 20. do 26. rujna 2021. U Festivalu posvećenom dječjoj književnosti, djeca će moći uživati u čitanju slikovnica i priča za djecu, sudjelovati u radionicama ilustriranja i družiti se s poznatim hrvatskim dječjim piscima i ilustratorima.
Najava • 06.07.2017.

Otvorenje izložbe o izložbi VOLI ME / NE VOLI ME Ane Đokić

Otvorenje izložbe o izložbi VOLI ME / NE VOLI ME Ane Đokić održat će se u četvrtak 6. srpnja u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro, Ana Đokić i Sanja Pribić. Izložbu možete razgledati do 6. rujna 2017.
Vijest • 15.03.2016.

Drugo uho - nova radijska emisija koja kombinira dramski sadržaj i kontakt sa slušateljima

Hrvatski radio po prvi puta proizvodi radijski format u kojem se kombinira igrani dramski sadržaj i kontakti sa slušateljima. Nova emisija 'Drugo uho' u prvom će dijelu ponuditi igrane situacije koje su djelići svakodnevice jedne zagrebačke obitelji. Situacije se prekidaju u trenutku kad jedno od lica treba donijeti odluku, a tad se u igru uključuju slušatelji...
Tema • 21.10.2014.

Veliki i mali - o položaju književnosti za djecu

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! započeo je u ponedjeljak 20.10. okruglim stolom pod nazivom VELIKI I MALI na kojem se raspravljalo o položaju književnosti za djecu kada je u pitanju čitanost, prisutnost u medijima, financijska potpora državnih institucija, vidljivost i priznanje u kulturnim krugovima i prodaja. Sudionici okruglog stola pokušali su se dotaknuti nekih od problema s kojima se...