Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Veličan ×

Najava • 03.12.2019.

V.B.Z. organizira promociju knjige 'Stakleni grad' Borisa Veličana, uz predavanje

Veličan je, uz homagge Željku Malnaru i pedesetoj godišnjici putovanja iz kojeg je nastala pustolovna Biblija naraštaja 'Potraga za Staklenim gradom', napisao jedinstvenu zbirku putopisa i ljudopisa, nepatvorenih opisa prirode, društva i, što je najvažnije, autentičnih živih malih velikih ljudi sa svih strana svijeta.
Najava • 04.12.2015.

Putopisna večer Borisa Veličana u Varaždinu

Varaždinskoj publici predstavit će se putopisac i filmski producent Boris Veličan, kroz priču o putovanjima pješice od Petrograda do Pariza, od Zagreba do Sahare, dvostrukog putovanja do Kine… i prikazivanjem fragmenata novog dokumentarnog filma koji je snimio na Aljasci.
Najava • 27.01.2015.

Promocija knjige 'Dodir Orijenta' Jurja Bubala

U utorak 27. siječnja u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se promocija knjige 'Dodir Orijenta' Jurja Bubala (Libricon, 2014). Na magično putovanje do Grčke do Vijetnama vode vas autor i njegovi kolege putopisci Boris Veličan i Hrvoje Ivančić. Vrata Orijenta otvaraju se u 19 sati.
Najava • 05.02.2014.

Maja Klarić gošća tribine Kroz svijet putovanja vodi vas Boris Veličan

Boris Veličan će na svojoj tribini 'Kroz svijet putovanja vodi vas Boris Veličan', u srijedu 5. veljače ugostiti Maju Klarić, autoricu zbirki putopisne poezije 'Život u ruksaku' i 'Quinta Pitanga'. Očekuje vas malo poezije, nešto priča s njezinih brojnih putovanja, te projekcija fotografija.
Najava • 06.11.2009.

Boris Veličanu vukovarskoj Ružičkinoj kući

U petak, 6. studenog 2009., u vukovarskoj Ružičkinoj kući gostuje Boris Veličan, autor popularnih putopisnih knjiga "Meni je svaki dan nedjelja" i "Odavde do tralala". Tom će prigodom biti prikazan i njegov film "Odavde do tralala", koji je bio u programu ovogodišnjeg Motovun film festivala. Ulaz slobodan!