Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

dječja književnost ×

Vijest • 24.02.2020.

Koronavirus odgodio početak Sajma dječje knjige u Bologni, novi termin sajma je od 4. do 7. svibnja 2020.

Povećan broj zaraženih i umrlih od komplikacija koje izaziva koronavirus na sjeveru Italije ponukao je organizatore najvećeg svjetskog sajma dječje knjige u Bologni da promijene termin održavanja sajma. Tako će se umjesto od 30. ožujka do 2. travnja ovogodišnji 57. Sajam dječje knjige u Bologni održati od 4. do 7. svibnja 2020.
Vijest • 26.04.2018.

Dodjelom nagrada obilježena 50. obljetnica Nagrade 'Grigor Vitez'

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske obilježio je 50. obljetnicu Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju. Riječ je o najstarijoj književnoj nagradi za dječju književnost koja se dodjeljuje od 1967. godine i to je jedina nagrada kojom se nagrađuje i tekst i ilustracija u knjigama za djecu i mlade.
Vijest • 11.09.2017.

U 86. godini života preminuo hrvatski književni kritičar i povjesničar Joža Skok

U Zagrebu je u petak, 8. rujna u 86. godini života preminuo hrvatski književni kritičar i povjesničar Joža Skok, jedan od pokretača časopisa Umjetnost i dijete, glavni urednik časopisa Radost te jedan od urednika časopisa Kaj. Koautor je više udžbenika za osnovne i srednje škole, priređivač mnogih izabranih djela hrvatskih pisaca, autor antologija iz starije i novije hrvatske kajkavske i dječje...