Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kliofest 2016. ×

Najava • 14.05.2016.

Program zadnjeg dana festivala povijesti Kliofest 2016.

Zadnjeg dana festivala povijesti Kliofest 2016. moći ćete otkrivati antiku na tlu Hrvatske kroz igranje monopolyja ili testirati svoje znanje iz povijesti kroz Kliotest – kviz. Poseban program organiziran je u Sesvetama gdje ćete moći moći vidjeti i isprobati načine kako se konji koriste u terapijama bolesnih i invalidnih osoba.
Vijest • 13.05.2016.

Festival povijesti Kliofest 2016. dodijelio nagrade povjesničarima

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu dodjeljuju nagrade za doprinos historiografiji.
Najava • 13.05.2016.

Program trećeg dana festivala povijesti Kliofest 2016.

Program trećeg dana festivala povijesti Kliofest 2016. uz pomocije knjiga, donosi i nekoliko trbina, okruglih stolova te svečanu dodjelu nagrada povjesničarima. Jedna od tribina predstavit će povijest terapijskog jahanja u Hrvatskoj, na drugoj će se razgovarati o povijesno-etnološkim istraživanjima socijalističke prošlosti, dok je okrugli stol povećen temi '(Homo)seksualnost i historiografija'.
Najava • 12.05.2016.

Program drugog dana festivala povijesti Kliofest 2016.

Drugog dana Kliofesta nastavljaju se brojna predstavljanja knjiga ('Nova zraka u europskom svjetlu', 'Treba li povijest zaista dijeliti na razdoblja', 'Preko granica', 'Iz Praga protiv Tita!' i dr.), okrugli stolovi i tribine ('Deset godina u bolonji', 'Psi u povijesti', 'Istraživanja hrvatskoga srednjovjekovlja').
Najava • 11.05.2016.

Program prvog dana festivala povijesti Kliofest 2016.

Treći festival povijesti Kliofest 2016. svoja vrata zainteresiranoj publici otvara u u srijedu, 11. svibnja bogatim programom predstavljanja knjiga, predavanjima i okruglim stolovima na neke od aktualnih tema danas. Tako će se u povodu izlaska knjige H. Arendt 'Izvori totalitarizma' održati okrugli stol o totalitarizmu i antifašizmu danas.