Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kreativna Europa ×

Najava • 23.02.2016.

Radionica Projekti književnih prijevoda – poezija, dječja književnost, strip

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture RH organizira radionicu 'Projekti književnih prijevoda – poezija, dječja književnost, strip'. Radionica je zamišljena kao prilika za susret i razmjenu iskustava te upoznavanje s primjerima dobre prakse uoči objavljivanja ovogodišnjeg natječaja za književne prijevode.
Vijest • 27.07.2015.

Hrvatski nakladnici uspješni u povlačenju EU sredstava za književne prijevode

Ove godine bespovratna sredstva za prijevod europske književnosti dobili su već iskusni prijavitelji, nakladničke kuće Vuković & Runjić, Naklada Ljevak, Fraktura, Naklada OceanMore te po prvi puta Edicije Božičević.
Vijest • 03.07.2015.

Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Književnost za mlade

Savez sekularnih udruženja iz Francuske traži partnere za organizaciju susreta autora za mlade s publikom. Zainteresirani partneri trebali bi imati iskustva s radom u području književnosti za mlade, a prijave su otvorene do 24. srpnja 2015.
Najava • 28.01.2014.

Predstavljanje novog programa Europske unije Kreativna Europa

Predstavljanja novog programa Europske unije Kreativna Europa (2014. – 2020.) i zaključivanja programa EU Kultura 2007. – 2013., uz predstavljanje brošure Sedam godina europske Kulture u Hrvatskoj, održat će se u utorak 28. siječnja u Muzeju Mimara u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva kulture.