Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kreativne i kulturne industrije ×

Vijest • 05.09.2017.

Održani razgovori o knjizi i nakladništvu s predstavnicima francuskog Ministarstva kulture i komunikacija

Razgovaralo se o modelima uspješnog funkcioniranja nakladničkog i knjižarskog sustava u Francuskoj i Hrvatskoj, uključujući i druge aktualne teme vezane uz problematiku knjige i čitanja.
Vijest • 27.07.2017.

Odobrene potpore programima poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek potpisale su Odluku o zajedničkom financiranju provedbe Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini.
Najava • 17.05.2016.

Predstavljanje knjige Simone Goldstein 'Poduzetništvo u kreativnim industrijama'

U utorak, 17. svibnja 2016. u 12:00 sati u zgradi Muzičke akademije (Trg maršala Tita 12 u Zagrebu) Hrvatska sveučilišna naklada d.o.o. i Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija održat će predstavljanje knjige 'Poduzetništvo u kreativnim industrijama' Simone Goldstein.
Najava • 30.11.2015.

Kreativna industrija i nakladništvo

Na Tribini će urednik i voditelj Kristijan Vujičić i njegovi gosti Nives Tomašević i Seid Serdarević raspravljati o tržišnoj i kulturnoj važnosti knjige kao proizvoda nakladničke djelatnosti, ali i o važnosti dvosmjerne komunikacije nakladnika s kupcem, odnosno čitateljem.
Vijest • 05.11.2015.

Sedam ministara potpisalo Izjavu o namjeri poticanja razvoja kreativnih i kulturnih industrija u RH

Izjavom potpisnici izražavaju suglasnost da su kulturni i kreativni sektori izvor inovativnih ideja koje mogu biti pretvorene u proizvode i usluge za stvaranje rasta i radnih mjesta te da je nužno osnažiti ovaj sektor.