Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Međunarodni dan darivanja knjiga ×

Najava • 14.02.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica.
Najava • 14.02.2019.

Akcija 'Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj'

Akcija 'Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj' tradicionano se održava 14. veljače. Obilježite ovaj dan darujući nekom djetetu novu ili rabljenu knjigu ili slikovnicu, ili knjige darujte lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.
Vijest • 14.02.2018.

Međunarodni dan darivanja knjiga - darujte djeci knjigu ili slikovnicu

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.
Vijest • 10.02.2017.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjiga

Pozivaju se građani da se tijekom cijele veljače pridruže u prikupljanju slikovnica i knjiga za djecu, te na taj način podrže akciju 'Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! Akcija se održava povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga...
Vijest • 01.02.2016.

Darujte knjigu povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjiga darujući nekom djetetu novu ili rabljenu knjigu ili slikovnicu. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje 'Čitaj mi!', a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju knjižnicama, dječjim bolnicama, vrtićima, domovima za djecu, dječjim selima, dobrotvornim organizacijama....