Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

nagrade Dana hrvatske knjige ×

Vijest • 11.01.2018.

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige 2018.

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige. Nagrada Judita bit će dodijeljena za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini; nagrada Davidias za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike; nagrada Slavić za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2017. godini.
Vijest • 29.04.2016.

Dodijeljene nagrade Dana hrvatske knjige - Judita, Davidias i Slavić

Nagradu 'Davidias' dobila je Renate Lachmann za knjigu 'Od ljubavi do nostalgije. Ogledi o hrvatskoj književnosti', nagradu 'Judita' dobio je Darko Novaković za knjigu 'U krilu vile latinke. Rasprave o hrvatskom humanizmu', a nagradu 'Slavić' dobila je Tanja Belobrajdić za roman 'Crni kaput'.
Vijest • 11.01.2016.

Raspisan Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige 2015.

Društvo hrvatskih književnika raspisalo je natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige u 2015. godini: Judita, za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini; Davidias za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike i Slavić za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac.
Vijest • 02.01.2008.

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige koje će biti dodijeljene 22. travnja 2008. u Splitu, na Dan hrvatske knjige. Povjerenstva za nagrade u obzir će uzeti knjige koje autori ili nakladnici u pet primjeraka dostave do 31. siječnja 2008. na adresu Društva hrvatskih književnika.