Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Renato Baretić ×

Najava • 16.03.2018.

'Osmi povjerenik' na Književnom petku - razgovor o knjizi i filmu

Na drugoj tribini 63. sezone Književnog petka koja će se održati u petak, 16. ožujka u 20 sati u Gradskoj knjižnici (Galerija Kupola, 3. kat, Starčevićev trg 6) na primjeru romana 'Osmi povjerenik' Renata Baretića razgovarat će se odnosu knjige i filma.
Vijest • 15.06.2015.

Naklada Semafora objavila slikovnicu 'Muka malog vuka' Renata Baretića i Davora Schunka

Renato Baretić odlučio se okušati i u književnosti koja je namijenjena djeci i mladima. Naklada Semafora objavila je Baretićevu slikovnicu 'Muka malog vuka', s ilustracijama Davora Schunka.
Najava • 07.05.2015.

Bookvica : Renato Baretić i Ivica Ivanišević

Splitska književna Bookvica ovog će tjedna ugostiti popularne splitske autore Renata Baretića i Ivicu Ivaniševića koji će pričati o zajedničkoj knjizi koju su nedavno objavili 'Split za početnike: Abeceda grada'.
Najava • 27.03.2015.

Predstavljanje knjige Renata Baretića i Ivice Ivaniševića 'Split za početnike'

Predstavljanje knjige Renata Baretića i Ivice Ivaniševića 'Split za početnike' održat će se u petak 27. ožujka u prostorijama VIP cluba u Zagrebu.
Najava • 10.09.2014.

Festival svjetske književnosti : Renato Baretić, Aleš Debeljak, Sami Michael

Na Festivalu svjetske književnosti u srijedu, 10. rujna gostuju Renato Baretić, Aleš Debeljak i Jagna Pogačnik. Tribina Razotkrivanje rezervirana je za izraelskog pisca Samija Michaela a program završava diskusijom 'Rat i sjećanje' na kojoj će sudjelovati Mathias Énard, María Dueñas i Lawrence Norfolk.
Razgovor • 08.01.2009.

Renato Baretić : Život nije ništa drugo nego dijalog

Blog kao literarno sredstvo nudio mi je mogućnost različitih varijanti zapleta i raspleta te zamagljivanje granica između stvarne i literarne priče. To je ujedno i moja mala gesta građanskoga otpora toj novovjekoj formi blogova, foruma i chatova na koje sam poprilično alergičan. Naravno da je divno što ljudi mogu komunicirati u bilo koje doba i s kim god hoće, ali me strašno nervira anonimnost u kojoj bilo...
Najava • 15.12.2008.

Predstavljanje romana 'Hotel grand' u BP Clubu u Zagrebu

Renato Baretić, autor najnagrađivanijeg hrvatskog romana, “Osmi povjerenik”, svoj će novi roman “Hotel Grand”, predstaviti u ponedjeljak, 15. prosinca 2008., u 19 sati, u BP Clubu, uz audio premijeru songova „Vengo coj“ i „PTSP“ s novog CD-a Žana i Mazgoona, „Mazgoone ponovo jašu...“, nastalih po trećićanskim tekstovima Renata Baretića.
Kritika • 19.11.2008.

Renato Baretić : Hotel Grand

Baretić je u svoj novi roman "prenio" jednu od važnih formula uspjeha svoga prvijenca – iznimno šaroliku jezičnu karakterizaciju likova i sučeljavanje "pokvarenog" ukrajinskog, engleskog, te bosanskog, dalmatinskog i zagrebačkog idioma, što cijeloj priči, u središnjem dijelu baziranoj na dijalozima, daje zanimljiv kolorit. Unutar glavne priče, s pogođenom atmosferom i sugestivnim polaganim...