Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Nikčević ×

Najava • 04.09.2018.

Kazališni mozaik Sanje Nikčević

U Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu održat će se Kazališni mozaik Sanje Nikčević na temu 'Slika domovinskog rata u hrvatskom kazalištu (1990. – 2016.)'. Program se održava povodom izlaska istoimene knjige Sanje Nikčević, uz uvodnu riječ urednika Božidara Petrača i gosta znenađenja.
Najava • 09.06.2009.

Tribina : 'Zapostavljeni žanrovi - zapostavljeni pisci'

Tribina s temom 'Zapostavljeni žanrovi - zapostavljeni pisci', u organizaciji Naklade Ljevak, održat će se u utorak, 9. lipnja 2009. u 20h, u Knjižari Ljevak u Zagrebu.Na tribini će se razgovarati o novoj knjizi Sanje Nikčević "Što je nama hrvatska drama danas?", te o neobičnim fenomenima i reakcijama hrvatskog kazališta na suvremene događaje.
Najava • 10.11.2005.

Noviteti biblioteke Na tragu klasika

Hrvatsko filološko društvo i Disput iz Zagreba pozivaju na predstavljanje noviteta iz biblioteke Na tragu klasika, u kojoj su objavljeni probrani naslovi iz suvremene svjetske književnosti. Ove godine to su atraktivna izdanja poput "Krstarenja rajem" Sama Sheparda, "Omiljene igre" Leonarda Cohena, "Vijesti iz Nepala" Viktora Pelevina, "Francuske oporuke" Andreja Makinea, ali i druga djela iz ove edicije.