Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Stih u regiji ×

Najava • 23.06.2022.

Počinje 11. festival Stih u regiji (SUR)

11. festival Stih u regiji (SUR) održat će se u Zagrebu od 23. do 25. lipnja 2022. Sudjeluju: Stefan Ivanov, Violeta Kuneva, Ljudmila Mindova (Bugarska), Lucija Stupica (Slovenija); Tomica Bajsić, Alen Brlek, Drago Glamuzina, Ivan Herceg, Monika Herceg, Marija Lamot, Sanja Lovrenčić, Jelena Miholjević, Olja Savičević Ivančević, Damir Šodan i dr.
Najava • 10.06.2021.

Počinje 10. festival Stih u regiji

10. festival Stih u regiji ugostit će jake pjesničke snage iz zemlje i okruženja, oni su: Anita Pajević (BiH), Jovica Ivanovski (MK), Nina Dragičević (SLO), Radmila Petrović (SRB); Alen Brlek, Branko Čegec, Josip Čekolj, Ivan Herceg, Monika Herceg, Adrijana Kos Lajtman, Neva Lukić, Ivica Prtenjača, Damir Radić, Evelina Rudan, Vida Sever.
Najava • 03.09.2020.

9. festival Stih u regiji (SUR)

9. festival Stih u regiji (SUR) održat će se u organizaciji Hrvatskog društva pisaca od 3. do 5. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U programu sudjeluju Hadžem Hajdarević i Mile Stojić (Bosna i Hercegovina), Nina Dragičević i Ana Pepelnik (Slovenija), Jovana Nastasijević i Jasmina Topić (Srbija)...
Najava • 27.06.2019.

Festival Stih u regiji - SUR 2019. u Zagrebu i Velikom Taboru

Hrvatsko društvo pisaca priređuje osmo izdanje festivala Stih u regiji (SUR) koji će se održati u Zagrebu i Velikom Taboru. Uz brojne hrvatske pjesnike sudjeluju i gosti iz inozemstva: Mirko Božić i Almin Kaplan (Bosna i Hercegovina), Silvija Čoleva (Bugarska), Gjoko Zdraveski (Makedonija), Stanka Hrastelj i Denis Škofič (Slovenija), Ivana Maksić i Petar Matović (Srbija).
Najava • 02.07.2018.

7. festival Stih u regiji (SUR) 2018.

Sedmo izdanje festivala Stih u regiji (SUR) održat će se od 2. do 4. srpnja 2018. u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i u Dvoru Veliki Tabor. Uz SUR-ova čitanja i glazbu održat će se i predstavljanje antologije novijega katalonskog pjesništva 'Riječi za jedan lapidarij'.
Vijest • 08.06.2011.

Festival Raznolikost književnog pisma - 'Stih u regiji' po 2. put

Od 8. do 10. lipnja 2011. u Zagrebu se održava festival Raznolikost književnog pisma - Stih u regiji, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca. Uz domaće autore, sudjeluju pisci iz BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije. Uz brojna čitanja održat će se i okrugli stol “Stvarnosno pjesništvo” (u povodu antologije Drugom stranom Damira Šodana).
Najava • 20.06.2009.

Festival : Raznolikost književnog pisma - Stih u regiji

Hrvatsko društvo pisaca organizira višednevni međunarodni festival pod nazivom "Raznolikost književnog pisma - Stih u regiji" koji će se održati u Zagrebu 22. i 23. lipnja te u Rijeci, 24. lipnja 2009. Uz čitanja autora, u okviru festivala održat će predstavljanje Biblioteke časopisa 'Poezija' te okrugli stol u povodu objavljivanja specijalnog broja 'Poezije' (1-2/2009.).