Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ubožnica za utvare ×

Kritika • 27.11.2007.

Delimir Rešicki : Ubožnica za utvare

Priče Delimira Rešickog neobičan su spoj emocionalnosti i stiliziranosti na razini gotovo pojedinačne rečenice i oštre ironije prema natruhama zbilje koja ponekad ostaje samo pozornicom, a ponekad vrlo nasilno prodire u svjetove njegovih prekrasnih gubitnika. Stoga one možda ostavljaju privid nekakvog «starinskog» literarnog koncepta, u kojem još postoje lokoti ljubavi kao zavjeti vječnosti, no prava je...
Najava • 27.11.2007.

Predstavljanje nove knjige Delimira Rešickog

Predstavljanje nove zbirke priča Delimira Rešickog «UBOŽNICA ZA UTVARE» održati će se u utorak, 27. studenog 2007. u 18 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu. «Ubožnicu za utvare» će predstaviti: Jagna Pogačnik, književna kritičarka, Edo Popović, urednik Biblioteke 21 te, sam autor, Delimir Rešicki.
Vijest • 01.11.2007.

Nova prozna knjiga Delimira Rešickog

U izdanju Naklade Ljevak, u sklopu Biblioteke 21 koju uređuje Edo Popović, ovih je dana objavljena nova knjiga "Ubožnica za utvare" Delimira Rešickog, jednog od najznačajnijih autora afirmiranih u okviru quorumaškoga književnoga naraštaja osamdesetih godina prošloga stoljeća, koji i danas s pravom ima ulogu korektora u suvremenoj hrvatskoj književnosti.