Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zijah Sokolović ×

Najava • 18.12.2019.

Predstavljanje knjige Zijaha A. Sokolovića 'CABAres, CABArei'

Predstavljanje knjige Zijaha A. Sokolovića 'CABAres, CABArei' održat će se u srijedu, 18. prosinca zagrebačkom Vinyl baru (Bogovićeva 3). Knjigu će predstaviti Zijah A. Sokolović i Marina Vujčić, urednica.
Najava • 10.11.2015.

Zijah Sokolović predstavlja knjigu 'Glumac… je glumac… je glumac'

Teatarska legenda Zijah A. Sokolović predstavit će svoju knjigu 'Glumac… je glumac… je glumac' - monodramu kultne predstave koja se igra već 36 godina i izvedena je gotovo 1600 puta. Što je glumac htio reći i što su u ovoj knjizi o njemu rekli drugi, sa Zijahon će istražiti Jasna Bilušić.
Kritika • 29.06.2015.

Zijah A. Sokolović : Glumac... je glumac... je glumac

U djelu 'Glumac... je glumac...' Zijaha A. Sokolovića najzanimljivije je kako se središnji položaj glumca, koji utoliko nema potporu u drugim likovima, već je prepušten sâm sebi, koleba između teatarskog i stand-upa, izvedbenog i intimnog, humorističnog i redateljskog ali u sebi ima i puno onog spontanog.
Najava • 20.05.2015.

Predstavljanje knjige Zijaha Sokolovića 'Glumac... je glumac... je glumac'

Predstavljanje knjige 'Glumac... je glumac... je glumac' Zijaha A. Sokolovića održat će se u srijedu 20. svibnja u zagrebačkom Vip clubu. O knjizi će govoriti Ivica Boban, Marina Vujčić i Zijah A. Sokolović.