Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Kravar ×

Preporuka • 14.08.2023.

Pavao Pavličić : Galerija

Zaključak koji se nametao tijekom iščitavanja ovih zapisa, a shvatili smo to i ranije, kroz život, jest da su najveći ljudi jednostavni, ležerni i zaigrani, da premda nam djeluju bogoliko, nisu savršeni, a pogotovo nisu bez strahova i dvojbi, ali zato su strastveni, fokusirani i predani, maksimalno zaokupljeni svojim interesima i pasijama, a neskloni konvencionalnostima, šupljim formama, predrasudama.
Najava • 04.12.2009.

Predstavljanje knjige Zorana Kravara 'Uljanice i duhovi'

Predstavljanje nove knjige Zorana Kravara "Uljanice i duhovi" (Profil, 2009) održat će se petak, 4. prosinca 2009. u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu. Svojevrsnu intelektualnu autobiografiju Zorana Kravara, uz autora, predstavit će Pavao Pavličić, Boris Senker i Velimir Visković.
Najava • 01.01.1901.

Svečana komemoracija povodom dvadeset pete obljetnice smrti Miroslava Krleže

U petak, 29.12.2006. u 12 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se svečana komemoracija povodom dvadeset pete obljetnice smrti Miroslava Krleže, najplodnijeg i najsvestranijeg književnika u povijesti hrvatske književnosti. O Krleži će govoriti: Nikola Batušić, Branimir Donat, Aleksandar Flaker, Marko Grčić, Zoran Kravar, Krunoslav Pranjić, Slobodan Šnajder i Velimir...