Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 06.11.2014.

2. nacionalno natjecanje u čitanju naglas
Održava se
13.11.2014.

Sisak će 13. i 14. studenoga 2014. godine biti domaćin 2. nacionalnog natjecanja u čitanju naglas. Tijekom dva dana u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku nastupit će trideset i dvoje natjecatelja koji će pred publikom te članicama i članovima Prosudbenih
komisija naglas čitati njima omiljene knjige.

Oni koji u tome budu najuspješniji postat će pobjednice ili pobjednici 2. nacionalnog natjecanja u čitanju naglas.

Djeca se natječu u dvije dobne kategorije. Mlađa kategorija obuhvaća učenike od 3. do 5., a starija učenike od 6. do 8. razreda osnovnih škola. Natjecatelji u pet minuta predviđenih za nastup na kreativan način predstavljaju knjigu i obrazlažu zašto bi je preporučili vršnjacima, a zatim izražajno čitaju odabrani ulomak. Njihov nastup prati Prosudbena komisija koja donosi odluku o pobjedniku ili pobjednici.

Nacionalnom natjecanju prethodila su školska, gradska/općinska i županijska natjecanja koja su se ove godine provodila u čak sedamnaest županija Republike Hrvatske: Bjelovarskobilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Primorsko-goranskoj, Sisačko-moslavačkoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Varaždinskoj, Vukovarskosrijemskoj, Zadarskoj, Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj.

Natjecanje u čitanju naglas projekt je koji je sisačka knjižnica pokrenula i provodi ga od 2008. godine, a temelji se na sličnim projektima iz nekih europskih zemalja.

Organizatori natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Program:

13. 11. 2014.

16.00 Pozdravni govori i otvorenje
16:30 Početak natjecanja u mlađoj kategoriji
18:30-19:00 Osvježenje uz zabavni program
19:00 Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u mlađoj kategoriji

14.11.2014.
9:00 Početak natjecanja u starijoj kategoriji
11:00-11:30 Osvježenje
11:30 Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u starijoj kategoriji

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –