Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 11.10.2021.

2. natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'
Održava se
15.10.2021.-01.01.2022.

Natječaj ZA najbolju GORKU priču

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje 2. natječaj za kratku priču „Marija Jurić Zagorka“. Na natječaju mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15 000 znakova s prazninama.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:
▪ prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna neto
▪ druga nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna neto
▪ treća nagrada u iznosu od 1.000 kuna neto.

Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 5. ožujka 2022. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Natječaj je otvoren od 15. listopada 2021. do 1. siječnja 2022. godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –