Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.06.2014.

3. Festival Miroslav Krleža posvećen Prvom svjetskom ratu
Održava se
02.07.2014.

3. Festival Miroslav Krleža održat će se od 2. do 7. srpnja u Zagrebu. Festival se otvara u srijedu 2. srpnja u 21 sat predstavom 'U logoru' (2. čin) u režiji legendarnog redatelja Georgija Para.

Ovogodišnji Festival posvećen je Prvom svjetskom ratu i na jedinstven način spaja autentične zagrebačke prostore ratnih zbivanja i jedinog našeg dnevničko-literarnog kroničara Velikoga rata, Miroslava Krležu. U kratkim scenskim događanjima velikog intenziteta Festival spaja Krležu, njegove ratne adrese, umjetnike i publiku.

Festival Miroslav Krleža na Krležinom Gvozdu i različitim gradskim adresama nakon dvogodišnjega iskustva potvrdio se kao sretno mjesto susreta Krleže, umjetnika i publike.

Pored toga što je namjera Festivala afirmacija Krleže i njegova djela kroz različite medije, dodatno i est/etički citatno kontekstualiziramo Krležinim tumačenjima ratne traume prve svjetske apokalipse. Upravo premijerna predstava "U logoru" (2. čin), u režiji Georgija Para, uvodi u ratna zbivanja. Program se nastavlja prošlogodišnjom repriznim predstavama "Agramerski prolaznici" (režija Goran Matović) i "Evropa danas" (režija Zlatko Sviben) te premijerom "Krležine ratne adrese" u režiji Maria Kovača, a koje su posvećene "Davnim danima" kao jedinom našem literarnom dnevniku iz Prvog svjetskog rata…

I na kraju Festivala slijede završni prizori predstave Pijana novembarska noć 1918. Kazališta Ulysses u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Festival Miroslava Krleže održava se u organizaciji Teatra poezije i Muzeja grada Zagreba.

– 3. Festival Miroslav Krleža –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –