Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.03.2007.

3. OSJEČKI KNJIŽEVNI PETAK
Održava se
16.03.2007.

U petak 16. ožujka 2007. godine, u Klubu knjižare Nova u Osijeku (Trg A. Starčevića 4), s početkom u 19:00 sati, održati će se treća u nizu mjesečnih tematskih književnih večeri pod nazivom OSJEČKI KNJIŽEVNI PETAK, gdje će se predstaviti nagrađivana književnica i članica predsjedništva Saveza švicarskih pisaca te članica predsjedništva ITI (Internationales Theaterinstitut), Dragica Rajčić iz Švicarske. S tom proslavljenom književnicom o književnosti će razgovarati mr.sc. Lujo Medvidović iz Osijeka.

Tribina se organizira u okviru humanitarnog projekta KNJIGA ZA MLADEŽ HRVATSKE čija je prvobitna zadaća financijska potpora pri stipendiranju učenika i studenata slabijeg imućnog stanja diljem Hrvatske, kao i učenika i studenata slabijeg imućnog stanja, pripadnika hrvatskog naroda u susjednim zemljama.

Tribina OSJEČKI KNJIŽEVNI PETAK pokrenuta je u interesu prije svega autora iz Osijeka i Slavonije. Cilj je tribine u sljedećih nekoliko godina, uz promocije objavljenih knjiga autora/književnika iz Osijeka i Slavonije, izgraditi mostove suradnje s hrvatskim autorima iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Belgije i drugih država te dati svoj doprinos u popularizaciji knjige u Slavoniji.

Urednici i moderatori tribine su Krešimir Pećar i Katarina Kolarić-Jerković. Ulaz slobodan.

ORGANIZIRAJU: udruga ESSEGG iz Osijeka i udruga SAPHO iz Rijeke.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –