Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.06.2016.

Alain Finkielkraut : Čemu nas uči povijest 20. stoljeća?
Održava se
04.06.2016. u 19h

© Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons

Povodom 20-te godišnjice izlaska časopisa Europski glasnik koji se u novom broju bavi temom povijesnog revizionizma predavanje će održati francuski akademik Alain Finkielkraut.

Čemu nas uči povijest 20. stoljeća?, saznajte u subotu 4. lipnja u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Uvodna riječ: Dražen Katunarić
Konsekutivni prijevod: Nives Čurić

Alain Finkielkraut, francuski pisac, filozof i esejist rođen je 1949. godine u Parizu od roditelja poljskih Židova. Profesor je filozofije na Politehničkoj školi u Parizu, voditelj kultnih radio emisija Répliques na France culture. Jedan je od najangažiranijih i najznačajnijih europskih intelektualaca koji u hrvatskom političkom i kulturnom životu zauzima posebno mjesto jer se svojedobno zalagao za samostalnost Hrvatske ali zadržavajući pritom kritički govor. Autor je više od tridesetak djela o književnosti, ljubavi, modernitetu, judaizmu, nacionalizmu, kolonizaciji, cionizmu, školskom sustavu, pojmu identiteta, multikulturalizmu itd. Mnoge Finkielkrautove knjige i eseji prevedeni su na hrvatski jezik.

Organiziraju: Europski glasnik i Kulturnjaci 2016.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –