Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.05.2008.

Annica Wennström u Booksi
Održava se
13.05.2008.

Književna večer s Annicom Wennström održat će se u književnom klubu Booksa, u utorak, 13. svibnja 2008., s početkom u 20 sati. Annica Wennström, švedska autorica koja se u svojoj zemlji proslavila nizom krimi romana, u Booksi predstavlja svoj zadnji roman i ujedno prvi koji nije krimić - 'Land of the Sami'.

'Land of Sami' obiteljska je saga ispričana živim, uvjerljivim jezikom o četiri generacije žena koje dijele povijest poricanja vlastitih korijena. Priča o ljubavi, strasti, ljubomori, sramu i tuzi koja govori o tome što znači biti drugačiji, u stvari je priča o narodu Sami koji se bori sa zaboravom i ponovo ocrtava konture razbaštinjene povijesti.

Ulomke koje će Annica Wennström čitati prvi put su na hrvatski preveli studenti švedskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu: Petra Mikolić, Marina Kopjar, Marija Matešić, Tihomir Pleše, Ivana Tokić, Sara Profeta i Janica Tomić.

Annica Wennström
(1966.) odrasla je na krajnjem sjeveru Švedske. Zajedno s dvije koautorice objavila je pet krimi romana za odrasle i četiri za mlade pod pseudonimom Emma Wall. Roman «Land of the Sami» njezin je prvi samostalni roman.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –