Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.05.2015.

Austrijski pisac Josef Winkler u Zagrebu
Održava se
01.06.2015. u 19:30h

Austrijski pisac i dobitnik nagrade 'Büchner-Preis' Josef Winkler predstavit će svoju knjigu "Natura morta. Rimska novela" u ponedjeljak 1. lipnja s početkom u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Sudjeluju:

Josef Winkler, autor
Manfred Müller, Österr. Ges. für Literatur Wien
Uvodna riječ: Georg Christian Lack, direktor AKF-a
Moderacija: Eugenia Ehgartner
Konferencijsko prevođenje: Ines Meštrović

Josef Winkler, rođen 1953. u Kameringu, živi u Klagenfurtu. Godine 1979. izazvao je mnogo pozornosti debitantskim romanom "Menschenkind", prvim dijelom trilogije "Das wilde Kärnten". Dulje je boravio u Italiji (Friedhof der bitteren Orangen) i Indiji (Domra. Am Ufer des Ganges). Dobitnik je više nagrada. Za "Naturu mortu" primio je 2001 nagradu Alfred Döblin, a za cjelokupni opus nagradu Georg Büchner 2008.


Kad je Josef Winkler prije dvije godine za pripovijetku „Natura morta“ dobio nagradu Alfred Döblin, Günther Grass je izjavio: „Josef Winkler nije netko tko samo piše, to je netko tko postoji da bi pisao. To se primjećuje na gustoći njegove proze, u svim njegovim tekstovima, pa tako i ovom novom tekstu što potvrđuje svu njegovu snagu.“

Josef Winkler

Natura morta. Rimska novela

  • Prijevod: Andy Jelčić
  • Leykam international 05/2015.
  • 96 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533400181
  • Cijena 98.00 kn

Kad je Josef Winkler prije dvije godine za pripovijetku 'Natura morta' dobio nagradu Alfred Döblin, Günther Grass je izjavio: Josef Winkler nije netko tko samo piše, to je netko tko postoji da bi pisao. To se primjećuje na gustoći njegove proze, u svim njegovim tekstovima, pa tako i ovom novom tekstu što potvrđuje svu njegovu snagu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –