Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.08.2021.

Autobiografija Luke Modrića u finalu nagrade Telegraph Sports Book Award 2021

Autobiografija Luke ModrićaMoja igra“ autora Luke Modrića i Roberta Matteonija uvrštena je u najuži izbor britanske književne nagrade Telegraph Sports Book Award, u kategoriji najbolje međunarodne sportske autobiografije.

Ova nagrada pod pokroviteljstvom uglednih britanskih dnevnih novina The Telegraph dodjeljuje se od 2003. godine za najbolje knjige iz svijeta sporta u nekoliko kategorija, a ocjenjivački žiri čine uvaženi sportski novinari, stručnjaci, komentatori kao i profesionalni sportaši te poznate osobe iz kulture. Osim žirija o pobjedniku odlučuje i publika koja ima priliku glasati za svog favorita putem online obrasca. U ovogodišnjoj je konkurenciji, uz izdanje Modrićeve autobiografije na engleskom jeziku u prijevodu Tomislava Kuzmanovića, koje je 2020. objavio jedan od vodećih britanskih izdavača Bloomsbury, još samo pet knjiga – uključujući autobiografije Marca van Bastena i Arsenea Wengera. Pobjednike ćemo saznati 20. rujna 2021.

Moja igra“ prevedena je na 19 svjetskih jezika od objavljivanja krajem 2019. godine u izdanju Hermes naklade, u svijetu je prodano već više od 100.000 primjeraka, a odjeljci iz autobiografije uvršteni su i u udžbenike hrvatskoga jezika za 4., 7. i 8. razred osnovne škole.

Luka Modrić, čije je ime zlatnim slovima upisano u nogometnoj povijesti, i danas pomiče granice profesionalnog sporta nakon što je 2018. osvojio ono što nitko prije njega nije – sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini – Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’OrA. Skroman i odlučan, u svojoj je autobiografiji prvi put otkrio brojne nepoznate detalje iz svog života, od izazova odrastanja i prvih nogometnih koraka do najvećih profesionalnih dostignuća u velikim nogometnim klubovima, ljubavi i osnivanja vlastite obitelji te dramatičnog puta do spektakularnog finala u Rusiji. 

Luka Modrić

Moja igra : autobiografija Luke Modrića

  • Corto Literary 11/2019.
  • 129 str., meki uvez
  • ISBN 9789534875018
  • Cijena 129.00 kn

Poznat kao čovjek od malo riječi, u svojoj životnoj ispovijesti Luka Modrić po prvi put otkriva brojne nepoznate detalje iz svog djetinjstva, opisuje nogometne početke, razotkriva pozadinu svih ključnih trenutaka u Dinamu, Tottenhamu i Real Madridu, te donosi osobni pogled na vrhunac svoje karijere – dramatičan put do spektakularnog finala u Rusiji.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –