Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 18.05.2009.

Besplatne elektroničke knjige : 'Kao pas' Ivane Šojat Kuči

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: zbirku priča “Kao pas” Ivane Šojat Kuči, koju je u tiskanom obliku objavilo DHK-a, ogranak Rijeka, 2006. godine. 

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” (www.elektronickeknjige.com) dostupno 99 naslova.

Ivana Šojat Kuči rođena je 1971. godine u Osijeku, gdje je završila gimnaziju (novinarsko usmjerenje) i dvije godine studija matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu. Osam je godina živjela u Belgiji, gdje je završila studij francuskoga jezika. Godinu dana je radila kao dopisnik Glasa Slavonije iz Bruxellesa. Već šest godina aktivno se bavi književnim prevođenjem. Suradnik brojnih književnih revija.

Napisala zbirku poezije na francuskome jeziku “Saint Espoir” koja još nije objavljena, no čiji su dijelovi objavljeni u belgijskom književnom časopisu Le Fram. Književni i pjesnički krug iz Kraainema (Bruxelles) zbirku je proglasio najboljom od njima pristiglih rukopisa 1999. godine. Godinu dana pisala kolumnu u Magazinu osječkog Glasa Slavonije. Kolumne su kao eseji objavljene u knjizi “I past će sve maske”. Članica DHK.

Objavila: “Hiperbole”, pjesme (Hrašće, Drenovci, 2000.), proglašena najboljim pjesničkim rukopisom na pjesničkim Susretima u Drenovcima 1999.; “Šamšiel”, roman (Matica Hrvatska, Osijek, 2002.), koji je na Kozarčevim danima u Vinkovcima, 2002. nagrađen Poveljom za uspješnost; “Uznesenja”, pjesme (Triler i DHK-ogranak Rijeka, 2003.); “Utvare”, pjesme (Solidarnost, Zagreb, 2005), nagrada Bl. Ivan Merz.; “Kao pas”, priče (DHK-ogranak Rijeka, 2006.); “I past će sve maske”, eseji (Alfa, Zagreb, 2006); “Sofija plaštevima mete samoću”, pjesme (VBZ, Zagreb, 2009.); “Mjesečari”, priče (Fraktura, Zaprešić, 2009.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –