Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Nenad Bartolčić • 22.10.2010.

Bibliofil

Iako u ovoj rubrici do sada nismo preporučivali web dućane specijalizirane za prodaju knjiga, s Bibliofilom činimo iznimku. Naime, od online kataloga s knjigama & košarice (na što se obično svode web knjižare) više nas zanima "nadgradnja" projekta, a Bibliofil je upravo po tome drugačiji.

Specijaliziranost za prodaju knjiga s potpisom autora, prvih izdanja, rijetkih, lijepih i zanimljivih izdanja, out of print izdanja, starije periodike, autograma, potpisa, dokumenata i memorabilija iz svih područja kulture, povijesti, politike, religije, sporta i zabave daju mu svježinu na hrvatskom webu koji inače ne oskudijeva sa solidnim ili traljavim online knjižarama, a u posljednje vrijeme i antikvarijatima.

Jednostavno riješene stranice, funkcionalna navigacija i pretraživanje ponude, i relativno minimalistički ali dostatni opisi ponude, omogućuju lako snalaženje i manje vičnim surferima, što je ponekad i te kako važan faktor za uspješnost web dućana.

Zanimljivo je i da pokretač projekta Dražen Dabić (iskusni knjižar i strastveni bibliofil) nudi i usluge opremanja privatnih knjižnica, kako sa antikvarnim knjigama, lijepim i vrijednim izdanjima, tako i sa izborom iz suvremene, recentne domaće i svjetske produkcije te usluge nabave knjiga domaćih i inozemnih nakladnika i multimedijalnih sadržaja za knjižnice i druge javne i državne ustanove i institucije.

Postoje i planovi u izdavaštvu, kao što je objavljivanje bibliofilskih izdanja hrvatske i svjetske književnosti, na finom papiru, luksuznoj opremi i u limitiranom i numeriranom broju primjeraka.

www.bibliofil.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

– Pretraži sve članke –