Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 10.01.2007.

Bookaleta

Blog Bookaleta je nastao spajanjem dvaju autoru vrlo draga pojma: "book" dakle knjiga, i pojma "bukaleta", što je tradicijski istarski keramički vrč iz kojeg se pije vino (u društvu). Pogađate, autor je Istrijan, Davor Šišović, novinar Glasa Istre, književni kritičar i urednik u izdavačkoj kući Naklada Zoro (u sklopu koje uskoro izlazi prva zbirka priča s bloga koja će okupiti ukupno 53 blogera, a koju je Davor uredio).

Bookaleta je medij u kojemu Šišović nastoji animirati ciljanu publiku za neke akcije, ponajprije književne naravi (književni natječaji, javna čitanja i promocije i slične manifestacije s mjestom održavanja u Istri) a usput i izvještava s istih. Kao veliki SF-fan Davorova je pozornost usmjerena na domaća znan-fan štiva, ali i na ostatak novije domaće prozne produkcije te književna djela o Istri, o kojima na blogu piše.

Osim književne sfere interesa Davor na Bookaleti obrađuje i teme vezane uz istarsku kulturno-povijesnu, etnografsku, gastronomsku i dijalektološku baštinu, a omakne mu se i pokoji osobniji tekst (poput onog o nastupu u Milijunašu).

bookaleta.blog.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –