Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 30.04.2014.

Booksa na književnom festivalu PEN World Voices
Održava se
03.05.2014.

Na međunarodnom književnom festivalu 'PEN World Voices' kojeg organizira američki PEN centar od 28. travnja do 4. svibnja 2014. u New Yorku će gostovati Miljenka Buljević, suosnivačica Bookse.

Booksa na festivalu sudjeluje na poziv američkog PEN centra u suradnji s kojim su odabrani književnici i književnice koji će sudjelovati na događanju nazvanom 'Balkan Literature'.

Događanje će se održati 3. svibnja u Brooklynu a sudjelovat će: Aleksandar Hemon, Igor Štiks, Ognjen Spahić i Vladimir Tasić. Miljenka Buljević moderatorica je događanja, a suorganizatori su umjetnički centar Invisible Dog i fondacija Trust for Mutual Understanding.

Festival 'World Voices' ove će se godine održati po deseti puta i na njemu će sudjelovati brojna poznata književna imena poput Salmana Rushdiea, Martina Amisa, A. M. Homesa, Judith Butler, Siri Hustvedt, Laszla Krasznahorkaia, Lydie Davis i drugih.

Ovaj renomirani festival osnovan je 2004. godine na incijativu Salmana Rushdieja, a glavni cilj manifestacije je podržati autore koji su se usudili 'hodati po rubu', odnosno riskirati svoje karijere, a ponekad i živote kako bi kroz umjetnost izrazili svoja uvjerenja. Festival je posvećen zaštiti slobode izražavanja i potiče međukulturalni dijalog između pisaca, umjetnika i građana cijelog svijeta i time stvara podlogu na kojoj nove generacije mogu djelovati van kulturnih podjela i zabluda.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –