Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.10.2013.

Bookvica : Davor Rostuhar - Motociklom Do Zanzibara
Održava se
24.10.2013.

Bookvice se u listopadu nastavljaju u putopisnom duhu, pa će tako ovoga četvrtka, 24. listopada u 20,30 sati u splitskom klubu „Quasimodo“ gostovati jedan od naših najpoznatijih putnika: DAVOR ROSTUHAR, koji će publici u vidu multimedijalnog predavanja predstaviti osmomjesečno putovanje koje je zajedno s Majom Tanasovski poduzeo 2012. godine.

Predavanje „Motociklom do Zanzibara“ pratit će prvu polovicu drugog velikog afričkog putovanja Maje Tanasovski i Davora Rostuhara - 10 000 kilometara od Zagreba do Zanzibara.

U četiri mjeseca od studenog 2012. do ožujka 2013. Maja i Davor su istražili i upoznali neke od najfascinantnijih afričkih kultura, mjesta i običaja. Putovali su kroz Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Zanzibar, Ugandu, Ruandu, Burundi, Tanzaniju, Malavi, Mozambik i Južnoafričku republiku. Za to vrijeme, upoznavali su fascinantan svijet divljine Istočne Afrike i istraživali kakve napore Afrikanci provode da bi je sačuvali, izveli su ekspediciju do posljednjih afričkih lovaca i sakupljača – plemena Hadzabe, dokumentirali ritualne običaje plemena Masai, istraživali teme te provodili humanitarne akcije vezane uz traume djece-vojnika u Ugandi, HIV/AIDS u Malaviju, malariju u Mozambiku, i još mnogo, mnogo toga.

– Davor Rostuhar - Motociklom Do Zanzibara –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –