Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.12.2019.

Britanski povjesničar Richard Mills predstavlja knjigu 'Nogomet i politika u Jugoslaviji'
Održava se
17.12.2019. u 18h

Britanski povjesničar Richard Mills, autor knjige "Nogomet i politika u Jugoslaviji: Sport, nacionalizam i država", 17. prosinca 2019. gostuje u Zagrebu.

Knjiga je u studenom objavljena u izdanju Profila, a netom prije njezina hrvatskog prijevoda (prevela Ivana Karabaić), knjiga je osvojila prestižnu nagradu Lord Aberdare za najbolju knjigu o povijesti sporta 2018. godine.
 
Richard Mills svoju će knjigu medijima predstaviti 17. prosinca u 11 sati u dvorani Paris hotela Esplanade. Predstavljanje će moderirati kolega Aleksandar Holiga

Predstavljanje knjige za publiku organizirano je u 18 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore (Bogovićeva 7). Promociju će moderirati novinar i kolumnist Branimir Pofuk, a uz autora, Richarda Millsa, o knjizi će govoriti i kolumnist Aleksandar Holiga
 
Na prostorima bivše Jugoslavije nogomet je uvijek bio mnogo više od igre. Richard Mills,  profesor moderne europske povijesti na Sveučilištu istočne Anglije u engleskom gradu Norwichu, godinama je proučavao nogometne prilike i procese na području bivše Jugoslavije smatrajući da će upravo tako – preko nogometa – najbolje shvatiti što se u 20. stoljeću događalo na tim prostorima. Na temelju tog terenskog istraživanja, proučavanja arhiva i razgovora s brojnim sudionicima događaja napisao je ovu knjigu u kojoj je potanko analizirao desetljeća jugoslavenskih sportskih i političkih zbivanja, opisavši niz ključnih događaja na nogometnim terenima i oko njih.
 

Richard Mills

Nogomet i politika u Jugoslaviji : Sport, nacionalizam i država

  • Prijevod: Iva Karabaić
  • Profil 11/2019.
  • 408 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137193
  • Cijena 149.00 kn

Na prostorima bivše Jugoslavije nogomet je uvijek bio mnogo više od igre. Britanski povjesničar Richard Mills godinama je proučavao nogometne prilike i procese na području bivše Jugoslavije, smatrajući da će upravo tako – preko nogometa – najbolje shvatiti što se u 20. stoljeću događalo na tim prostorima. O svemu tome piše u knjizi 'Nogomet i politika u Jugoslaviji : Sport, nacionalizam i država'.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –