Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 19.03.2007.

Buliću i Bilandžiću Nagrade Jutarnjega lista

Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2007. godini dobio je Vlado Bulić za roman "Putovanje u srce hrvatskog sna" u izdanju AGM-a, dok je najboljim publicističkim djelom proglašena knjiga "Povijest izbliza - Memoarski zapisi", Dušana Bilandžića u izdanju Prometeja.

Nagrađenima je pripala skulptura Danijela Kovača te novčana nagrada od po 50 tisuća kuna.

Ovogodišnja nagrada "Jutarnjeg lista" za prozno djelo dodjeljuje se po sedmi put, dok je publicistička nagrada ove godine dodijeljena po treći put. Predsjednik Ocjenjivačkog suda za prozno djelo, Ivica Buljan izvijestio je kako je nagrada "Jutarnjeg lista" za književno djelo odabrana od 70-tak ove godine objavljenih naslova, a Vlaho Bogišić, kao predsjednik žirija za najbolje publicističko djelo, rekao je kako su ocjenjivači pregledali 100-tinjak objavljenih knjiga.

I još samo kratki podsjetnik tko je sve konkurirao dobitnicima u finalnom krugu: u konkurenciji za najbolju proznu knjigu bili su još i Rade Jarak ("Enciklopedija očaja"), Boris Perić ("Vampir"), Ivana Sajko ("Rio bar") i Igor Štiks ("Elijahova stolica"), a u konkurenciji za najbolju publicističku knjigu i Nikola Batušić ("Na rubu potkove"), Mirko Bilandžić ("Sjeverna Irska između rat i mira"), Slobodan Prosperov Novak ("Hvar") te Dubravko Škiljan ("Mappa mundi").

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –