Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 21.04.2010.

Centar za anarhističke studije

Centar za anarhističke studije (CAS) je nevladina neprofitna udruga čiji je cilj proučavanje anarhističke teorije, prakse i povijesti, s osobitim naglaskom na anarhosindikalizam, u svrhu čega Centar prikuplja anarhističku literaturu i objavljuje publikacije anarhističke tematike, te organizira predavanja, seminare i tribine.

Temeljne vrijednosti Centra temeljne su vrijednosti anarhizma: sloboda, jednakost, ravnopravnost, autonomija, uzajamna pomoć, suradnja, solidarnost, antiautoritarnost i nehijerarhičnost. CAS je protiv nacionalizma, klerikalizma, militarizma i svakog oblika represije i diskriminacije na temelju etniciteta, rase, spola, roda i seksualne orijentacije. CAS ima svoje internetske stranice zamišljene kao internetski arhiv slobodarske literature, dostupan svakome u svakom trenutku.

Arhiv se stalno nadopunjuje tekstovima s područja anarhističke i slobodarske teorije, prakse i povijesti te intervjuima i fotografijama. Suradnja je dobrošla i poželjna, te ako želite doprinijeti web arhivu CAS-a svojim člankom ili autorskim prijevodom, pošaljite tekst na kontakt@anarhizam.hr i on će se ubrzo naći u web arhivu.

Centar na svojoj stranici objavljuje recenzije anarhističkih knjiga, pamfleta, brošura, stripova i ostalog materijala. Njihov sajt obilno je ispunjen materijalima koji obuhvaćaju tekstove o šest, u njihovom izdanju dosad objavljenih knjiga, biografije velikog broja ljudi čije je djelovanje blisko vrijednostima anarhizma, tu je i velika arhiva tekstova o povijesti anarhističkog pokreta kao i anarhistička foto-galerija te linkovi prema intervjuima s ljudima koji pripadaju anarhističkom pokretu.

Sajt ima i poddomenu na adresi www.masa-hr.org koja se bavi anarhizmom u Hrvatskoj i u kojoj su smješteni tekstovi vezani uz djelovanje u cilju dosezanja vrijednosti anarhizma u Hrvatskoj, s naglaskom na sindikalizam i borbu za radnička prava.

www.anarhizam.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 30.10.2013.

Književni petak

– Pretraži sve članke –