Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kultura - portali ×

Link • 11.07.2014.

Magazin Gradske knjižnice Rijeka

GK Rijeka objavljuje online Magazin koji funkcionira kao web stranica posvećena čitateljima svih generacija i svakog ukusa. Od razgovora, preko kritika i tema do preporuka, čitatelj na ovom portalu može naći sve, bilo da je riječ o književnosti, stripu ili slikovnicama.
Link • 19.11.2013.

Blog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

U godinu dana postojanja blog NSK donio je niz članaka vezanih uz događanja u Knjižnici, građu iz njezina fonda, usluga koje pruža svojim korisnicima, važnih obljetnica, a tematski se nastojao dotaći i tema zanimljivih širem kulturnom prostoru, pa su tako objavljeni tekstovi...
Link • 30.10.2013.

Književni petak

Književni petak ima novi blog na kojem će izvještavati o svemu vezanom uz tribinu Književni petak. Također, na blogu će se izlagati bogata arhiva i zanimljivosti vezane za ovu tribinu koja se odvija neprekidno već 58 godina i pomalo se smatra institucijom u gradu Zagrebu.
Link • 11.02.2011.

Historiografija.hr

Web-portal Historiografija.hr namijenjen je uspostavljanju bolje komunikacije među hrvatskim povjesničarima i znanstvenicima općenito, kao i jačanju komunikacije s njihovim kolegicama i kolegama u inozemstvu.
Link • 04.01.2011.

SVK magazin

SVK MAGAZIN besplatni je PDF magazin za promicanje kulture i umjetnosti koji izlazi pod okriljem web portala svijetkulture.com i istoimene udruge. Projekt je zanimljiv u svom konceptu jer u svakom broju potpuno nepoznati i neafirmirani umjetnici imaju priliku predstaviti javnosti svoj rad.
Link • 28.06.2010.

Emisija emocija

Link • 23.03.2010.

Kulturistra.hr

Link • 29.01.2010.

Cunterview

Stranice je pokrenula nezavisna grupa žena okupljena oko Udruge «K-zona». Dosad objavljen tekstualni i foto sadržaj portala je zaista obiman a najbogatija je rubrika “Baza umjetnica” u kojoj je sakupljeno stotinjak biografija domaćih umjetnica...
Link • 02.01.2010.

SFera

Udruga za znanstvenu fantastiku "SFera" osnovana je u Zagrebu davne 1976. godine. O povijesti "SFere", njenim dosadašnjim aktivnostima i budućim planovima, svim knjigama i časopisima koje su objavili te konvencijama koje su organizirali... čitajte i na webu.
Link • 18.02.2009.

Istarski rječnik

Projekt "Istarski rječnik" nakladnik Histria Croatica - C.A.S.H. u Puli realizira u suradnji s Istarskom županijom i brojnim skupljačima narodnog blaga i stručnjacima raznih profila - jezikoslovcima, dijalektolozima, etnolozima, sociolozima, sociolingvistima. Projekt je pokrenut krajem 2006. godine a na rečene internetske stranice dosad je postavljena rječnička baza od oko 19.000 pojmova na hrvatskom...