Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 23.03.2010.

Kulturistra.hr

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje sadrže informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima.

Projekt financira Istarska županija u cilju bolje komunikacije između istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti, ali i s ciljem afirmacije umjetničkog stvaralaštva koje nastaje u Istri i bolje informiranosti publike o događajima, predstavama, umjetničkim izložbama koje se na istarskom području održavaju.

Na stranicama je dostupan Nacrt Istarske kulturne strategije, kao i detaljan pregled kulturnih događanja strukturiran prema granama umjetnosti, a tu su i mjesečni programi kulturnih ustanova koje djeluju u Istri. Svako događanje najavljeno je tekstualnim opisom manifestacije, uz naznaku mjesta, datuma i vremena održavanja, te foto-materijalom i linkovima prema stranicama ustanove koja manifestaciju organizira.

Sajt sadrži i izvještaje i komentare nedavno održanih manifestacija, predstava, izložbi i drugih kulturnih priredbi, a posebno mjesto na stranicama zauzima rubrika u kojoj su dostupni kontakt podaci nekoliko desetaka inozemnih fondacija koje stipendiraju i sufinanciraju umjetničko stvaralaštvo. U rubrici Natječaji dnevnim se ritmom ažuriraju informacije o raspisanim natječajima iz kulturne sfere, a na sajtu se prenose i tekstovi iz drugih medija koji tematiziraju istarsko umjetničko i kulturno stvaralaštvo.

kulturistra.hr/lang/hr

– Povezani sadržaj –

Link • 30.10.2013.

Književni petak

– Pretraži sve članke –