Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Nenad Bartolčić • 11.02.2011.

Historiografija.hr

Web-portal Historiografija.hr namijenjen je uspostavljanju bolje komunikacije među hrvatskim povjesničarima i znanstvenicima općenito, kao i jačanju komunikacije s njihovim kolegicama i kolegama u inozemstvu.

U najvećoj mogućoj mjeri donosi obavijesti o priređivanju znanstvenih i stručnih skupova i seminara, recenzije, različite članke i tekstove o povijesti historiografije, kao i historiografske rasprave, povijesnu građu, elektronska izdanja knjiga... te poveznice prema institucijama i udrugama koje u prvom redu okupljaju povjesničare.

Kao i većina projekata koji se u prvom redu zasnivaju na entuzijazmu pokretača i suradnika, i ovaj portal bi zaslužio bolji dizajn pa i poneka tehnička poboljšanja (npr. multimedijalne dodatke), ali već i ovakav ispunjava osnovnu svrhu koju su pokretači i uredništvo istaknuli na samom početku (web je aktivan od kraja 2007. godine).

Od sadržaja za sada prevladavaju vijesti i najave, ali i sve je veći broj kvalitetnih prikaza knjiga povijesne tematike, a posebno se dobro prate nova časopisna izdanja.

Na portalu je za besplatni download u PDF formatu dostupno sedam elektroničkih publikacija (naravno, moguće ih je čitati i online) i zapravo je cjelokupni web još u fazi kada više naznačuje u što bi uskoro mogao prerasti (ukoliko se, pretpostavljamo, poklope neke okolnosti), no već i ovakav i više je nego dobro došao. To potvrđuje i sasvim solidna prisutnost na društvenim mrežama, pa tako Facebook stranicu Historiografija.hr prati tristotinjak korisnika.

www.historiografija.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 30.10.2013.

Književni petak

– Pretraži sve članke –