Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 18.03.2010.

Internetske stranice Istrakona

Jedanaestu godinu zaredom, posljednji vikend u mjesecu ožujku, odnosno od 26. do 28 ožujka 2010. u Spomendomu grada Pazina održat će se Istrakon.
 
Istrakon je konvencija znanstvene fantastike i fantastike čiji je cilj promocija stvaralaštva u žanru znanstvene fantastike i fantastike, a sve to posredstvom višednevnog druženja samih SF&F fanova, kao i svih ljudi dobre volje. Na Istrakonu posjetitelje očekuje 48 sati dobrog programa koji se sastoji od predavanja, filmova, zabave, igara, radionice, sportskih natjecanja, izložbi, ugodnog druženja i naravno pokojeg iznenađenja.

Istrakon organizira pazinska Udruga građana za promicanje znanstvene fantastike i fantastike „SF&F Albus” u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, Istarske županije i Grada Pazina.

Od 2002. godine Istrakon raspisuje godišnji natječaj za zbirku SF priča, koja na konvenciji doživi svoje ukoričenje i promociju, uz sudjelovanje autora i javno čitanje u zbirci objavljenih.

Istrakon naravno ima i svoje internetske stranice, nalaze se na adresi www.istrakon.hr i na njima je dostupan detaljan raspored događanja na konvenciji, tekstovi učesnika i predavača na Istrakonu te njihove biografije, izvještaji sa prethodnih konvencija popraćeni foto-materijalom, a tu je i nezaobilazni forum te posebna rubrika u kojoj je moguće pregledati svih osam dosadašnjih Istrakonovih zbirki SF priča.

www.istrakon.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 30.10.2013.

Književni petak

– Pretraži sve članke –