Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.11.2017.

Četvrtak na Interliberu 2017. - PROTIV SVAKOGA PONEŠTO, Aktualni sati, predsjeda: Kruno Lokotar
Održava se
09.11.2017. od 15:30h do 20h

Povodom 40-tog rođendana Interlibera u suradnji s Zajednicom nakladnika i knjižara pokrenut je Premium program - Interliber 40. Program se održava na galeriji paviljona 5 a uređuju ga književni urednici: Milana Vuković Runjić, Kruno Lokotar, Adriana Piteša, Kristijan Vujičić i Gordana Farkaš Sfeci. Oni će u programu ugostiti brojne autore, urednike, prevoditelje, novinare, glumce.., koji će se okupiti oko različitih uredničkih preokupacija i tema.

PROTIV SVAKOGA PONEŠTO, Aktualni sati, predsjeda: Kruno Lokotar

Premium program Krune Lokotara sadrži četiri različita žanra: storytelling, predavanje, predstavljanje knjige i prezentaciju Nagrade Fric. U storytellingu iliti kazivanju će se okušati Ivica Prtenjača govoreći o tome kako je prodavao nakit, onomad, s curom, na Jadranu.

Jerko Bakotin i Nikola Kuprešanin, najbolji naši poznavatelji kurdskog pitanja s puno kilometara po Kurdistanima u nogama, približit će nam kurdsku, aktualnu i eksplozivnu problematiku. Boris Rašeta je pokušavajući odgovoriti na pitanje koja je najjezovitija priča koju je Miroslav Krleža u životu čuo, napisao zanimljivu knjigu „Staljinovi ubojice, Tito i Krleža“. U približavanju lika Mustafe Golubića, egzemplarnog Kominterninog atentatora, pomoći će mu Goran Bogdan.

Vrhunac programa je predstavljanje Nagrade Fric, njezinog loga, materijalnog dijela, kao i proglašenje šireg kruga autora koji bi mogli dobiti nagradu od 75.000 kuna za najbolju fikcijsku prozu 2016/17. Sudjeluju: članovi žirija Biljana Romić i Boris Rašeta. U ime Expressa Igor Vikić, Bojan Krištofić kao predstavnik dizajnerskog tima.

Četvrtak, 9. studenog, od 15.30-17 sati i 18.30-20 sati - galerija (kat) paviljona 5

15.30 - Storytelling, Spikigin: Ivica Prtenjača kazuje na temu „Kako sam prodavao nakit“
16.00 - Kurdistan: država i/ili revolucija; predavanje. Jerko Bakotin i Nikola Kuprešanin
(17-18.30 sati aukcija knjiga)
18.30 - Boris Rašeta: „Staljinovi ubojice; Tito i Krleža“. Boris Rašeta i Goran Bogdan kao Mustafa Golubić
19.00 - Predstavljanje Nagrade Fric za fikcijsku prozu i proglašenje 13 naslova šireg izbora. Sudjeluju: Biljana Romić, Boris Rašeta, Bojan Krištofić, Igor Vikić


NAPOMENA:

U "listalici" ispod možete vidjeti pregled i svih ostalih programa koji se događaju na Interliberu na štandovima izlagača u paviljonima 5 i 6, kao i na centralnoj pozornici u paviljonu 6.

– Interliber 2017 - Pregled programa –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –