Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 14.03.2016.

Čitajte najveće francuske autore na hrvatskom - prodajna izložba s popustima do 50 posto!
Održava se
15.-18.03.2016.

U Mjesecu frankofonije Francuski institut u Zagrebu organizira brojna kulturna događanja, a u suradnji s izdavačima Fraktura i Vuković&Runjić između ostalog i prodajnu izložbu knjiga najvećih francuskih autora prevedenih na hrvatski jezik, koja traje od 15. do 18 ožujka 2016.  

Više od 120 naslova i proze i poezije, kao i aktualne publicistike, moći će se, s popustima do čak 50 posto, nabaviti u Medijateci francuskog instituta (Preradovićeva 5) u njeno radno vrijeme između 12,30 i 19,30 sati. Od izdavača u ovu su se akciju uključili i Oceanmore, Pelago, Meandarmedia, Sandorf, Mizantrop, Disput, Mala zvona, Fibra, Hrvatsko filološko društvo, Tim press, kao i suorganizatori Fraktura i Vuković&Runjić.

U bogatoj ponudi naslova zastupljeni su veliki francuski pisci, prije svega Nobelovac Patrick Modiano, Boris Vian, Georges Perec, Frederic Beigbeder, Roland Barthes, Michel Foucault, Michel Tournier i drugi, kao i oni koji su pisali na francuskom poput Milana Kundere, a boje „ljepše plovice“ francuske literature brane Marguerite Duras i Amelie Nothomb.

Od kultnih stripova za izložbenim će se stolom naći i Perzepolis, Bilo jednom u Francuskoj, Neznalice, serijal Opskurni gradovi, sve u izdanju nakladnika Fibra, a neće biti zaobiđena ni djela iz filmske umjetnosti, filozofije, povijesti, sociologije i drugih društvenih znanosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –