Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.12.2012.

Disku(r)sija : Ajla Terzić, Natasha Kadin i Ivan Sršen
Održava se
18.12.2012.

Na predbožićnoj "Disku(r)siji" udruga KURS ugostit će sarajevsku književnicu i publicistkinju, Ajlu Trezić, gošću programa Writers in residence u Splitu, njezinog urednika Ivana Sršena (Sandorf) te Natashu Kadin, umjetnicu, kustosicu i producenticu iz Splita.

Tko je sve dobio na lutriji, a da to ni ne zna? Što je moglo biti prosto u njenom posljednjem romanu i gdje se skrivaju alternativni identiteti na Balkanu?

O tim i srodim temama s gostima će razgovarati moderatorica Katja Grcić.

Disku(r)sija će se održati u srijedu 19. prosinac 2012. u 19 sati, u Kavani Le Monde, Plinarska 6, Split.


Ajla Terzić (BiH, 1979.) / spisateljica, prevoditeljica, publicistkinja

Magistrirala na Odsjeku za engleski jezik i književnost u Sarajevu. Prijevode, eseje i kolumne objavljivala u različitim regionalnim publikacijama. Autorica je prijevoda s engleskog jezika, nagrađivanih kratkih priča i radio drama. Objavila je zbirku poezije „Kako teško pišem“ (Omnibus, 2004.) te romane „Lutrija“ (VBZ, 2009.) i „Mogla je biti prosta priča“ (Sandorf, 2011.). Dobitnica je stipendije prestižnog književnog festivala Vilenica za 2012. godinu koju dodjeljuje Slovensko društvo pisaca i Centralnoevropska inicijativa (CEI). Trenutno radi kao urednica za vanjska  politiku u sarajevskom dnevnom listu "Oslobođenje" i privodi kraju svoju edukaciju za grupnu psihoanalizu po programu Univerziteta Stratchlyde u Glasgowu.

Natasha Kadin (HR, 1979.) / producentica, kustosica, umjetnica

Predsjednica NGO Mavena, autorica i producentica niza projekata suradnje s umjetnicima i umjetničkim kolektivima u Hrvatskoj i inozemstvu te suosnivačica međunarodne kustoske platforme New Media Gallery. Trenutno piše doktorski rad "Ženski identiteti u djelima hrvatskih novomedijskih umjetnica" na Sveučilištu u Zadru, magistrirala kulturni menadžment na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu (2008.) te projekt menadžment na Universite Lumiere Lyon 2. Od ove godine nositeljica je kolegija Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama na UMAS-u.   

Ivan Sršen
/ povjesničar i lingvist, urednik izdavačke kuće „Sandorf“ iz Zagreba.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –